Bodóczi István

Polgármesterjelölt
7. számú választókörzet egyéni képviselőjelöltje

Bodóczi István vagyok, Békéscsabán születtem és élek gyönyörű feleségemmel és 6 éves kislányommal, akiket a legjobban szeretek a világon.

Már egészen fiatal koromban kiderült számomra, hogy közösségi ember vagyok, mert szeretek csapatban dolgozni és a legtöbbször hamar megtalálom a közös hangot mindenkivel. 2008-ban Magyarország legnagyobb középiskolás diák fesztiválján sikerült első helyezést elérni a csapatommal, így egy évig Békéscsaba diákpolgármestere lehettem.

A középiskola után a felsőoktatást választottam továbbtanulás céljából, így Pestre költöztem és egy évet töltöttem a Kodolányi János főiskolán, majd a gödöllői Szent István Egyetemen diplomáztam közgazdászként, turizmus-vendéglátás szakon.

A turizmus és a vendéglátás mindig is közel állt a szívemhez, hiszen egy olyan különleges gazdasági ágazat, mely a huszadik század vége óta rohamosan fejlődik és kiaknázásával hatalmas eredményeket lehet elérni.

Célom mindig is az volt, hogy olyan tudást és tapasztalatot szerezzek, amire itthon nincs lehetőségem, így az egyetem utolsó évében Erasmus ösztöndíjjal Görögországba költöztem, ahol olyan több generációra visszamutató szemléletet tudtam elsajátítani a turizmus iparágban, melyet ma is eredményesen tudok felhasználni mindennapjaimban. Azt azonban mindig tudtam, hogy ezt a tudást haza akarom hozni és itthon szeretném kamatoztatni szeretett városom javára.

A külföldi küldetésem sikerrel járt, hiszen kevés megspórolt pénzemen jóbarátommal lehetőséget kaptunk megvalósítani álmainkat itt Békéscsabán. A kinti tapasztalat és tudás, amit elsajátíthattunk hatalmas segítség volt számunkra, hiszen gasztronómia szempontjából városunkban elsőként egyedi étel- és italkínálatot tudtunk bevezetni, mely lendületet adott kezdeti sikereinknek. Mindig is törekedtem arra, hogy ne ragadjunk le a múltban és mindig új és új lehetőségekbe kapaszkodva tudjak eredményeket elérni.

Ezért fogadtam el a felkérést a közösségünk tagjaitól, akik hozzám hasonlóan napi szinten több száz békéscsabaival tartanak kapcsolatot, hogy emeljük ki Békéscsabát abból az állapotból, amibe évtizedek során a város vezetői sodorták.

2019-ben először szóban, majd egy évvel később hivatalosan is megalapítottuk a Patrióta Békéscsaba Egyesületet, hogy hivatalos formát öltve elinduljunk egy olyan úton, amellyel hozzá tudunk járulni Békéscsaba fejlődéséhez.

Megalakulásunk utáni első öt évben alapoztuk meg azt az irányt, amelyet jelenleg is hittel képviselünk. Több közösségépítő és jótékonysági rendezvény köthető hozzánk, melyek központjában kivétel nélkül a békéscsabai családok, a fiatalok, az idősek, a kiválóságaink és az intézményeink állnak. Mindezt tettük önerőből, saját szabadidőnk, forrásaink, hobbink és sokszor a családtól elvett idő terhére a jó cél érdekében. Ugyanakkor egyik eseményünket sem valósíthattuk volna meg, ha nem állnak mellénk békéscsabai vállalkozók százai, mert ők is hisznek abban, amiben mi, hogy Békéscsaba lehet még olyan hely, ahonnan a gyermekeink nem elvágynak, hanem hosszú távon tervezhetnek.

Indulásunkat hosszú konzultáció és egy társadalomkutatás előzte meg, melynek egyértelmű eredménye született. Közel négyezer ember jelezte számunkra, hogy másban gondolkodik, mint amit jelenleg kap. Ezek a gondolatok találkoztak a mi terveinkkel, és ezért vállaltuk a bátorításuk okán, hogy elinduljunk a 2024-es helyhatósági választásokon. Hiszen tudjuk, hogy csak így érhetjük el azt, hogy ne csak a céljainkat, hanem a víziónkat is megvalósíthassuk.

Közel négyezer ember nem tévedhet: ezért vállaljuk, hogy felemeljük a zászlót, és ezzel egy új, élhetőbb, fejlődésképesebb város lehetőségét kínáljuk értékajánlatként.

Kérem, hogy június 9-én szavazzon bizalmat számomra, hogy polgármesterként és képviselőként is bizonyíthassam Önöknek a város és a lakosok iránti elkötelezettségemet!
Találkozzunk a köztereken az előre meghirdetett standolások alkalmával, továbbá ismerje meg szakmai programunkat, melyet május második hetén mutatunk be az itt élőknek teljes részletességében!

Lépjünk együtt közös útra! 

Aztán később a családom, barátaim és ismerőseim bátorításának lendületével alakult át az általam képviselt szemlélet folyamatokká. Egy hosszú és tudatos tanulási folyamat időszakának eredményeként, rendszeres kutatással és eszmecserével hasonló értékrendet képviselő békéscsabai fiatalokkal, melynek végére nem volt többé kérdéses, hogy sokan maradtunk, akik látják otthonukban a lehetőségeket, és akik nem csak a saját, hanem utódaik életét is itt képzelik el.

Az egyszeri találkozásokból rendszeres lett, majd hozzáadott értékek és közös célkitűzések mentén fogalmazódott meg a Patrióta Békéscsaba Egyesület elképzelése.

Mit jelent számomra a Patrióta Békéscsaba Egyesület?

  • összefogás
  • bátoritás
  • motiváció
  • személet váltás
  • példamutatás

Magamról:

Bodóczi István vagyok, Békéscsabán születtem 1990.03.04.-én. Már egész fiatalon eldöntöttem, hogy a vendéglátás az, amivel szívesen foglalkoznék, így az általános iskola után a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép Iskolába nyertem felvételt és itt is szereztem érettségit Gazdasági szakon.

A középiskolás időszak meghatározó volt számomra, amire a mai napig szívesen emlékszem vissza. A kötelező órák teljesítése mellett, szabadidőmet igyekeztem hasznosan tölteni és plusz feladatokat vállaltam az iskolában. Ebben az időszakban ébredtem rá arra, hogy szívesen foglalkozok emberekkel és a közösségépítés és csapatszervezés sem áll távol tőlem. Ennek eredményeképpen egy hosszabb nyeretlenségi sorozat után, 2008-ban sikerrel vezettem az első helyre iskolámat a Békéscsabai Garabonciás Napokon, ami a mai napig nagy büszkeséggel tölt el. Leginkább azért, mert az az összefogás, csapatmunka és őszinte elhivatottság, amit akkor gyerekekként sikerült megvalósítanunk, mai napig példaértékű számomra életem számos területén.

A középiskola után a Kodolányi János Főiskolán turizmus-vendéglátás szakra nyertem felvételt és Budapestre költöztem. Egy évig éltem ott, de vidéki fiatalemberként a nagyvárosi élet nem állt annyira közel hozzám. Nem igazán volt családias és csalódnom kellett, majd hazaköltöztem Békéscsabára. A békéscsabai Szent István Egyetemre kihelyezett gödöllői képzés lehetőséget adott, hogy szülővárosomban látogathassam az órákat. Az egyetemi időszakban az órák teljesítése mellett, leginkább a szüleim vállalkozásában segédkeztem és idegennyelvet tanultam. Ebben az időben kutattam Békéscsaba gazdaságát és turizmusát érintő témákat, melyekből, a Tudományos Diák Köri versenyeken jó eredményekkel szerepeltem.

Az egyetem utolsó szemeszterében nyertem el egy Erasmus pályázatot és ezáltal lehetőségem volt az utolsó évet Görögországban tölteni, ahol a külföldi szakmai gyakorlatomat is teljesítettem. Ez az időszak nagyon inspiráló volt számomra, hiszen magasan képzett emberektől egy olyan országban tanulhattam, ahol a turizmus első számú gazdasági mozgatóerő és ahol több generáción keresztül nemzetközileg is kimagasló eredményekkel művelik az ahhoz kapcsolódó tevékenységeket.

Ezután abszolváltam Gödöllőn és sikerrel teljesítettem a záróvizsgát, ezáltal megszerezve felsőfokú képesítésemet közgazdászként turizmus-vendéglátás szakon. Görögországban a szakmai gyakorlatom időszaka alatt sikerült bizonyítanom, ezért lehetőséget kaptam magasabb felelősségteljesebb pozíció betöltésére egy ötcsillagos szállodakomplexumban, amivel éltem és további két évet töltöttem ott. Ez volt a lehető legjobb lehetőség számomra, hogy komfortzónán kívül élve a kemény munkával megszerzett tudást hazahozzam és azzal a szemlélettel itthon próbáljak meg értéket teremteni.

Jelenleg több területen is tevékenykedek vállalkozóként Békéscsabán, mert fontosnak tartom, hogy folyamatos kapcsolatépítés mellett, saját magam által elvégzett munkán keresztül ismerjem meg a társadalmi és vállalkozói szféra helyi sajátosságait. Szabadidőmben a közösségépítés mellett folyamatos kutatómunkát folytatok Békéscsaba különböző területeinek témájában, amelyet a jövőben publikálni kívánok.