Célok

A Patrióta Békéscsaba Egyesület fő célja, a Békéscsaba következő tettre kész generációjának összefogása által megvalósított társadalmi szerepvállalás. Olyan békéscsabai lokálpatrióták együttműködése, akik Békéscsabán nőttek fel és nem csak saját, hanem utódaik életét is itt képzelik el, valamint ennek érdekében hajlandóak városunk jövőjének építéséhez hozzátenni.

Célunk, Békéscsabán és annak vonzáskörzetében való folyamatos aktív jelenlét mellett a folyamatos közösségépítés családi és társasági rendezvények létrehozásával, amelyek mellé rendszerint Békéscsabát érintő karitatív célokat társítunk.

További fő céljaink között szerepel a fiatal generáció helyben tartása, szemléletváltásának elősegítése és a pozitív Békéscsabai jövőkép építése mindenki számára. Összefogással való értékteremtés, a békéscsabai gazdasági és társadalmi szereplők közötti együttműködés elősegítésével a város fejlesztése, további eredmények elérése.

Napjaink társadalmi és gazdasági problémáira való megoldás kutatása, szorosan a békéscsabai lakosok személyes véleménye és tapasztalatai alapján és ezáltal a városunkat érintő problémákra való megoldások előterjesztése átfogó állásfoglalásokon keresztül. 

Meglátásunk szerint Békéscsabát, mint megyeszékhelyet, fel kell zárkóztatni többek között turisztikai vonatkozásokban Magyarország fejlettebb megyeszékhelyeinek szintjére.