Dinya Gábor

3. számú választókörzet egyéni képviselőjelöltje

Hogy ki vagyok én?
Erre egyszerű a válasz: két gyermekes édesapa, férj, egy rakoncátlan kutya gazdája és családi vállalkozásunk oszlopos tagja. Egy lokálpatrióta, aki a szülővárosáért tenni akaró civil szervezet tiszteletbeli alelnöke. Családommal a közös otthonunkat Békéscsabán belül is Fényesen rendeztük be, immár négy és fél éve.

Békéscsabán születtem és itt is nőttem fel. A Lencsési Általános Iskola, akkor még Szabó Pál Téri Általános Iskola falai között töltöttem tanulmányaim első 8 évét. Rengeteg élmény, emlék és barátság köt Fényeshez és a Lencsési lakótelephez.

Szeretném, ha gyermekeim is szeretett városunkban találnák meg számításaikat és nem kellene nekik is átélni azt, amit 15.000 békéscsabai polgártársunk megszenvedett az elvándorlás végett az elmúlt 20 évben. Szeretnék a népességcsökkenés megállításának élére állni. Megtisztelő feladat számomra, hogy egy olyan Békéscsabát teremtsünk közösen a Civilekkel, amelyre gyermekeink, unokáink is büszkék lennének.

Olyan képviselője igyekszem lenni a kerületnek, aki rendszeresen tartja a választópolgárokkal a kapcsolatot és megbízhatóan beszámol az intézkedéseiről. Célom, hogy a kerületem lendületes és megbízható megbízottja, a városnak pedig fiatalos szemléletű és tenni akaró képviselője legyek. Hiszek a változásban, hiszek abban, hogy együtt, közösen elérjük céljainkat.
A kerületben már számos kezdeményezésem célba ért tenni akaró civilként is.

Erre példák az alábbiak:
– Támogatói aláírások gyűjtése a Lencsési posta nyitásával kapcsolatban.
– Fényes egyik járhatatlan járdaszakaszának felújítása.
– Közlekedési tükrök kihelyezése Fényesen és a Mester utcában.
– Virágoztassuk fel Békéscsabát virágos verseny életre hívása.
– Falfirkák eltüntetése a Lencsési lakótelepen és a város más részein.
– Kezdeményeztem Egyesületünkkel a Körte soron a Csaba Park bejárata előtti gyalogátkelő kialakítását.
– Kezdeményeztem az Egyesülettel a Tessedik utca és Kétegyházi út sarkán lévő lángos sütöde parkolójának felújítását.

Jövőbeli terveim és kezdeményezéseim a kerületen belül, amelyekkel kapcsolatban kérem az Önök véleményét is, a következők:
– Fényes körforgalom felvirágoztatása és rendbetétele (15 éves probléma).
– Fényesen útszélesítés és a járda megreformálása.
-Fényesen buszmegálló és az ottani csapadékvíz elvezetésére megoldást találni.
– Kezdeményezném a város összes játszóterének biztonságosabbá tételét, ivókutak létesítését, valamint árnyékoló vitorlával ellátni például a Csaba Park játszóterének területét is.
– A Körte sor és a Gyulai út kereszteződésében kezdeményezném egy kanyarodó sáv kialakítását a nagyobb forgalmi dugó elkerülésének érdekében.
– A Körte sor régóta levegőben logó problémája, hogy nincs buszmegállója, ami véleményem szerint könnyen orvosolható lenne, egyúttal pedig a Lencsési buszforduló is megérdemelne egy szebb, zöld területtel, padokkal és biciklitárolókkal komponált látványt.
– A Ruhaipari Szakkollégium erdős területén egy szabadidőpark és játszótér létrehozását fogom kezdeményezni, zöld közösségi terek kialakításával és világítással.
– Borjúréti kertek mobilhálózatának fejlesztését kezdeményezem a szolgáltatóval egyeztetve.
– Vármegyeszékhelyen élve elfogadhatatlan számomra a belterületeken lévő számos földes útburkolatú utca. Kastély-szőlők, Borjúréti kertek, Györkei utca. Magas prioritású célomként tartom számon és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ezek az utcák szilárd burkolatot kapjanak, valamint gyalogosan is járhatóak legyenek.

Kérem, hogy június 9-én szavazzon bizalmat számomra, hogy immár hivatalosan is békéscsabai lakosok érdekeit képviselhessem Békéscsaba ezen településrészén, fiatalos lendülettel!

Találkozzunk a köztereken az előre meghirdetett standolások alkalmával, továbbá ismerje meg szakmai programunkat, melyet május második hetén mutatunk be az itt élőknek teljes részletességében!

Lépjünk együtt közös útra!