Gyenge Andrea

Gyenge Andrea Patrióta bemutatkozása:

 

Miért vagyok Patrióta?

Mióta az eszemet tudom, mindig is nagyon szerettem új embereket megismerni, beszélgetni, jó közösségek kialakításában és akár vezetésében aktívan részt venni.

Hogyha mindehhez még az is társulhatott, hogy segíteni is tudtam, még inkább vonzott a lehetőség!

Éppen ezért már korábban is voltak olyan próbálkozásaim, hogy a korosztályom városunkban felnőtt és ide visszatért, egymástól elkülönült tagjai és kis csoportjai között jó kapcsolatok és új barátságok kialakulását elősegítsem különféle programok szervezésével.

Úgyhogy amikor legelső alkalommal értesültem a Patrióta Mozgalom egyik, ugyanezt célzó, ráadásul jótékony szervezéséről 2020. nyarán, nagyon feldobódtam, és rögtön tudtam, hogy mit kell tennem!

Hiszen ez a közösségépítő, jótékony csapat éppen azért dolgozik, ami az én személyes célkitűzésem is volt, így azonnal megkerestem őket, és csatlakoztam hozzájuk.

Remek érzés, hogy egy ilyen, a közösségért tenni akaró, kreatív és ambiciózus, emellett jófej csapat tagja lehetek, és együtt bármiféle érdek nélkül számos jó, a városunkat és közösségünket építő megmozdulást tudunk életre hívni.

 

Magamról:

Békéscsabai származásúként az egykori 3-as Számú Általános Iskola, majd a Rózsa Ferenc Gimnázium tanulója voltam. Már gyerekfejjel is fontos volt számomra az önfejlesztés, így folyamatosan kerestem és keresem a lehetőséget arra, hogy jobb emberré válhassak. Ezért az aktív iskolai szerepvállalások mellett gyermekkoromtól egyesületi szinten röplabdáztam a BRSE színeiben.

A sport az egyetem alatt is végigkísérte az életemet, ugyanis Budapesten a Testnevelési Egyetemen végeztem alap- és mesterképzést, közben több budapesti röplabda klubnál is kipróbálva magam.

Sporttudományi diplomával, röplabda edzői végzettséggel és gyakorló edzői tapasztalattal békéscsabai nevelő sportegyesületem hazahívott, így újra kék-fehérbe öltözött szívvel, immár élsportolóként és edzőként dolgoztam rengeteget nap mint nap.

Bár a nagy betűs hivatásom végül más területen találtam meg, mindig szeretettel fogok visszaemlékezni a csordultig telt sportcsarnokra, a szurkolók végtelen szeretetére, és a mosolygós gyerekarcokra.

A sporthoz hasonlóan továbbra is a fair play és az értékteremtés szellemében űzöm jelenlegi, teljes életemre tervezett hivatásomat: több, mint 5 éve független pénzügyi tanácsadóként és vezetőként dolgozom. Már a kezdetekkor is az értékteremtés és mások segítésének lehetősége vonzott ebben a pályában, így azóta is mindent megteszek a mindennapi munkám során azért, hogy emberileg és szakmailag folyamatosan fejlődve minél többet tehessek hozzá mások jobb életéhez.

Úgy gondolom, hogy becsületes, korrekt hozzáállással, szorgalmas, kitartó munkával Békéscsabán maradva, vagy hazaköltözve is boldog, jó életet lehet élni városunkban.

Úgy érzem, Patriótaként még többet tehetek azért, hogy a békéscsabai mindennapokban, és leendő gyermekeink városában a korosztályunk fiataljai bátran menjenek tervezni, és szeressenek békéscsabaiak lenni.