“Ha fázol vegyél el egy kabátot!” – Ruhagyűjtés Békéscsabán

“Ha fázol vegyél el egy kabátot! Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak tegyél ide egyet…” 

Idén is ezzel a mottóval indul az egyesület ruhagyűjtés akciójának továbbgondolt megmozdulása, mely idén közösen a Flört Divat az IXEM és a CafeONE kávéház közreműködésével valósul meg.

Tavaly nagyon sokan vették igénybe a kezdeményezéshez kapcsolódó kabátokat, ruhaneműket, így 2021-ben is a hideg idő eljöttével a patrióták életre hívják ezen kezdeményezést.

Az első alkalommal egy ruhafogas állvány került ki az Andrássy útra, melyre a tagok akasztottak ki pár általuk már nem használt meleg kabátot, hogy elvehessék azok akiknek esetleg szüksége lehet rá a nagy hidegben. A nap végére már le is cserélődtek azok, hiszen az interneten futótűzként terjedt az összefogás híre és folyamatosan érkeztek új kabátok. Ezek után már egy állófogas nem volt elég…. hatalmas volt az érdeklődés.

Idén mégtöbb családnak szeretne segíteni a csapat, melyhez csatlakozott a Flört Divat és az IXEM is, így a szokásos kabátcserélő akció mellett gardrób selejtezésre hívják a békéscsabaiakat.

A “kabát cserére” idén az Andrássy úton található Flört Divat ruhabolt előtt lesz lehetőség amihez az IXEM kezdésnek további kabátokat és ruhákat ajánlott fel. A nagyobb felajánlásokért a Patrióták személyesen is elmennek, ha és amennyiben jelzik azt a lent található telfonszámon.

Ha neked is van olyan ruhád amit már nem használsz igazán és csak a szekrényben foglalja a helyet, annak valaki biztosan nagyon örülne ne habozz, eljuttatjuk a rászorulók számára!

Férfi, női, fiú, lány és kisbaba ruhafelajánlásokra van a legnagyobb szükség. Mivel a ruhák a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ közreműködésével fog eljutni azokhoz a családokhoz akiknek ez segítséget jelent, ezért nagyon fontos feltétele a felhívásnak, hogy jó állapotban lévő tiszta ruhák legyenek, melyeket Te is szívesen hordanál!

A felajánlott ruhákat a tervek szerint január végén juttatja el a Patrióta Békéscsaba Egyesület a Családsegítő Intézménynek és egyfajta ingyenes ruhavásár keretein belül tudnak válogatni majd a ruhák között azok akik szívesen használnák azokat. 

Nagyobb mennyiségű ruhák felajnálására is van lehetőség mert a Patrióták szívesen elmennek érte, hogy eltárolják azokat a felajánlás napjáig. +36 30 554 6473-as telefonszámon tudják a jószándékú felajánlók jelezni a Patriótáknak azt, ha nagyobb mennyiségű ruhát szeretnének felajánlani és szükségük van segítségre az elszállításban.