A Patrióta Mikulás megérkezett a Gyermekosztályra.

Örömmel teli puttonnyal érkezett az „Ajándékozz Örömet!” akció mikulása a békéscsabai kórház Gyermekosztályára.

A Patrióta Mikulás megérkezett a Gyermekosztályra.

Mikulás napja alkalmával talált gazdára az egy hónapon keresztül gyűjtött ajándékok halmaza, melyet a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai Gyermekosztálya részére gyűjtöttek az SMax és a Patrióta Békéscsaba Egyesület által kihelyezett “mikulások”.

A gyűjtőpontokon a város lakossága számtalan ajándékkal járult hozzá a kezdeményezés sikerességéhez, melyhez kapcsolódóan a szervezők ezúton szeretnék hálájukat kifejezni! 

300 db mikulás csomag, 2 karton játék és közel 40 kg csokoládé gyűlt össze a 3 db életnagyságú mikulás segítségével Békéscsabán.

“Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek az önzetlen felajánlást, a média támogatását és minden hozzáadott értéket! Valóban sikerült örömet ajándékoznunk! A projekthez csatlakoztak vállalkozók, helyi fiatalok, különböző hozzáadott értékkel és/vagy munkájukkal."  mondta az Egyesület tagja Dr. Balázs István.

A mikulások november 16. és december 6. között kerültek kihelyezésre a békéscsabai bevásárlóközpontban és az Andrássy úton. Az SMax Hungary és a Patrióták összefogásából megszületett a segítő szándék gyümölcse kiválóan sikerült. A csapat által elindított, immáron harmadik éve zajló kezdeményezés sok-sok gyermek és a gyermekosztályon dolgozó számára tudott meglepetéssel készülni. Az átadásra december 7-én került sor, amikor is Dr. Nagy Katalin PhD osztályvezető főorvos asszony vette át a békéscsabaiak felajánlásait az Egyesületet képviselő Kissné Mitykó Robertától és Dr. Balázs Istvántól. 

A pandémiával járó korlátozások miatt sajnos mindössze két Patrióta mehetett fel a Gyermekosztály ambulanciájára megnézni, hogy az utóbbi időszakban milyen újításokat végeztek el. Az átadás ideje alatt alkalom adódott a beszélgetésre, amit ki is használtak a Patrióták.

Többek között kiderült, hogy már régebb óta figyelemmel kísérik az Egyesület munkáját és ezáltal a hetek óta tartó kezdeményezést. Nagyon örültek, hogy a békéscsabaiak olyan sok ajándékot ajánlottak fel idén is, hogy az nem csak év végéig elegendő de még a gyulai Gyermekosztályon lévő gyermekek is részesülhetnek a meglepetésekből.

Az átadáson az Egyesületet képviselők saját szemükkel láthatták a Gyermekosztály színes és gyermekbarát, felújított ambulanciáját, amelyről úgy számoltak be, hogy olyan, mintha nem is kórház lenne, hanem „egy kis mesebirodalom”.

Az Egyesület tagjai kihasználták az alkalmat, hogy megkérdezzék a kórház képviselőit, hogy mire lenne még szükségük a jövőben. Azt a választ kapták, hogy egy szárítógép hasznos eszköz lenne a jelenlegi járványügyi helyzet miatti fokozott higiénés követelmények biztosításához az újszülött részleg textíliáinak mindennapi tisztításához, mely egyenlőre nem áll rendelkezésre.

A Mikulás alkalmával rendezett gyűjtés sikerességére való tekintettel az Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a gyűjtést és megpróbálják valóra váltani a békéscsabai Gyermekosztály kívánságát. A kezdeményezés napokon belül indul és a Patrióta Békéscsaba Egyesület facebook oldalán találhat majd részletes információt róla minden kedves érdeklődő.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!