A Patrióták átadták a felajánlott ruhákat...

A Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai személyesen adták át a több mint egy hónapon át tartó ruhagyűjtés akció ideje alatt összegyűlt felajánlásokat Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ tagintézményének a Családsegítő Szolgálat és Adomány Pont munkatársainak.

A Patrióták átadták a felajánlott ruhákat...

Az Egyesület tagjai közös együttműködéssel a Flört Divat, valamint az IXEM ruhaboltokkal még tavaly év végén hívták életre a "Ha fázol vegyél el egy kabátot" elnvevezésű eseményt. Ennek határozott célja volt, hogy felhívja a békéscsabaiak figyelmét arra, hogy a már megúnt nem használt de még jó állapotú ruháikat ajánlják fel azoknak a családoknak akik azt szívesen fogadják. 

Békéscsaba sétáló utcáján található Flört Divat ruhabolt elé az üzlet üzemeltetői kihelyeztek egy ruhafogast melyeken kabátokat helyeztek el és egy táblát is amin az állt hogy "Ha fázol vegyél el egy kabátot ha nem akarod, hogy mások fázzanak tegyél ide egyet!". Az arra járók így szükség esetén választhattak a kabátok közül de arra is nyílt lehetőség, hogy kihelyezzenek oda.

A megmozdulás annyira felkeltette a békéscsabaiak figyelmét, hogy napi rendszerességgel cserélődtek a kabátok. Emellett a Patrióták felajánlották a segítségüket, hogy azok a felajánlók is akik szeretnének nagyobb mennyiségű ruhákat adományozni könnyen megtehessék azt. Így miután az Egyesület tagjai  felvették a kapcsolatot a segítő szándékúakkal, személyesen mentek el hozzájuk, hogy összegyűjtsék a felajánlásokat. Eredetileg kabátgyűjtésnek indult a megmozdulás viszont hamar bebizonyosodott, hogy nagyon sok jólelkű felajánló van Békéscsabán és a környező városokban is és szépszámmal összegyűltek gyermek ruhák,  játékok és technikai eszközök is.

Miután sikerült időpontot egyeztetni a Családsegítő Szolgálat és Adomány Pont  munkatársaival az Egyesület alapító tagjai közül páran egy kisteherautó segítségével az Egyesüléet székhelyéről személyesen vitték el a felajánlásokat a Fövenyes utcába ahol szívesen fogadták őket.

Érkezés után körbevezették az intézményben a Patriótákat és részletesen bemutatták nekik annak felépítését és működését.  Kiderült, hogy a felajánlásokat először szelektálják, majd a megfelelő szobában helyezik el ahol a segítségre számító családok át tudják azokat nézni és kitudják választani, majd természetesen ingyen haza vinni a számukra használhatóakat. Lehetett látni férfi ruhákkal teli szobát volt női részleg és a gyermekeknek ruhákkal berendezett szoba mellett egy játszószoba volt található ahova azok a játékok kerültek be amik már nagyon várják új gazdáikat.

Az intézményben dolgozók elmondása szerint ez a fajta segítő lehetőség amit ők valósítanak meg, egyedülálló a régióban. Az intézmény látogatottsága alátámasztja azt, hogy folyamatosan szükségük legyen utánpótlásra, ezért is örültek nagyon a békéscsabai Egyesület küzreműködésének.

Az adományok egy külön szobában kerültek elhelyezésre a pandémia alatt kialakult szigorú szabályozások miatt de pár napon belül hozzálátnak a kicsomagolásuknak. A Patiróták úgy búcsúztak el, hogy hamarosan újból visszatérnek és természetesen akkor sem fognak üres kézzel érkezni. 

Ezúttal is szeretné megköszönni a Patrióta Békéscsaba Egyesület a jószándékot és a felajánlásokat minden békéscsabai személynek és vállalkozásnak akik hozzájárultak az esemény sikerességéhez.

A teljesség igénye nélkül KÖSZÖNJÜK:

Flört Divat

IXEM ruhabolt

CafeONE kávéház

Pearl Marketing and Management

Telekert Kft.

Békési Katalin

Vágásiné Ilona

Merza Krisztina

Varga Erzsébet

Vlcskó Eszter

Lőrincz Gyula

Potoczki Pálné

Szász Zsuzsanna

Kissné Maris Márta

Szarkáné Benedek Anita

Patrióta Békéscsaba Egyesület tagsága

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!