Alapítói ülésen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő

A Patrióta Békéscsaba Egyesület nyílt alapítói gyűlésén a minap Herczeg Tamás országgyűlési képviselő  vett részt vendégként, mely alkalommal a patrióták lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, továbbá Békéscsabát érintő kérdésekről is szó esett azon tématerületeken, melyekhez a csapat a mindennapokban szorosan kapcsolódik tevékenységével.

Alapítói ülésen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő

A Patrióták köreiben még tavaly év végén egyöntetű döntés született arról, miszerint  szeretnék megragadni a lehetőséget, hogy bemutathassák tevékenységüket, elképzeléseiket és működésüket azoknak békéscsabaiaknak is, kik  munkásságuk által részt vesznek a város vagy a térség jövőjének alakításában. Az elmúlt néhány héten volt alkalma egyeztetni a csapatnak Szarvas Péter polgármester Úrral, Varga Tamás alpolgármester Úrral, a város több intézményének vezetőjével és meghatározó vállalkozások tulajdonosaival is, mely konzultációkat folytatják a következő időszakban. 

A találkozók célja minél szélesebb körben bemutatni az egyesületet, továbbá közös együttműködési pontokat találni az értékteremtés jegyében. 

Az egyesület tagjai bizakodóak atekintetben,  hogy amellett, hogy jobban megismertethetik a közösségüket, lehetőséget találnak majd jövőbeni együttműködésekre is. Az általuk megvalósított programok és események széles társadalmi rétegeket szólítanak meg, mindezt a legjobban akkor lehet megvalósítani ha több szemszögből nézve véleményezik azokat és fejlesztési pontokat határoznak meg, akár külső szemmel. 

Herczeg Tamást láthatták vendégül a patrióták:

A jókedélyű nyílt alapítói gyűlést az egyesület elnöke Bodóczi István nyitotta meg a  napirendi pontok átbeszélése előtt egy rövid bemutatkozással, melyben az alapelvekre és megalakulásra tért ki.  

Ezután az alapító tagok egyesével bemutatkozhattak. Örömteli hír, hogy a közösségben két alapító tag is újabb ifjú Patrióta érkezéséről számolt be gyermekek születése révén.

Az egyeztetett napirendi pontok közül szóba került az is, hogyan viszonyul Békéscsaba az ifjúsághoz, illetve a továbbiakban kiemerítették az elvándorlással, a továbbtanulással, a mukahelyekkel és a békéscsabai fiatalok jövőképével kapcsolatos témákat is. 

Fontos részét képezte a megbeszélésnek az a témakör, hogy hogyan is tudna Békéscsaba felzárkózni olyan nagyobb városokhoz mint például Szeged, Debrecen vagy Győr. Örömmel hallották a jelenlévők országgyűlési képviselő úrtól, hogy jól halad a település effelé és számtalan ponton látható kiugrási lehetőség, mellyel az egyesület tagjai is maximálisan egyetértenek.

A több aspektusból érkező vélemények ütköztetése eredményeként számos olyan értékteremtő ötlet merült fel, amiből a Patrióták szívesen kivennék a részüket a jövőben, hiszen egytől egyig a város és az itt élők érdekeit szolgálják.

A napriendi pontokat megtárgyalva egy kötetlen párbeszéd bontakozott ki a jelenlévők között, melyben olyan események és rendezvények ötlete is felmerült amit mindenki támogatott egyöntetűen és termékfejlesztést eredményeznek Békéscsaba életében.

A következő néhány napban találkozót szervezett az elnökség minden békéscsabai  székhelyű, ifjúságot tömörítő szervezettel, mely vonatkozásában konkrét együttműködési pontok fogalmazódtak meg a korábbiakban, továbbá szeretné bemutatni az idei évi terveit a megyei Klebersberg Intézményfenntartó Központ és Békéscsabai Szakképzési Centrum vezetői számára, ahol ezen kezdeményezést nyitottsággal fogadták.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!