Egyeztetés az "EpiPen" gyűjtés fővédnökével

Személyesen kértük fel Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedet, hogy a Békéscsabán általunk megszervezett EpiPen közösségi gyűjtés fővédnöke legyen.

Egyeztetés az "EpiPen" gyűjtés fővédnökével

A Patrióta Békéscsaba Egyesület székhelyén a CafeOne kávéházban közösségünk két tagja Losonczi István és Bodóczi István fogadhatta Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed koraszülött- és gyermekgyógyászt, aki személyesen indította el azt a siker projectet Gyulán, melyet közösségünkkel a segítőszándékú békéscsabaiak bevonásával próbálunk jó példaként tovább vinni. Így nem is választhattunk volna nála megfelelőbb személyt a karitatív eseményünk fővédnökének. A felkérést örömmel elfogadta és teljes támogatásáról biztosított bennünket, ami nagyon megtisztelő és ezúton is köszönjük neki.

A megbeszélés elején elmondtuk neki elképzeléseinket a gyűjtéssel kapcsolatban és Ő megerősítette a véleményünket abban, hogy nagyon is szükséges, hogy a közoktatási itóntézményekben elérhető közelségben legyen egy ilyen életmentő gyógyszer. Felhívta a figyelmet, hogy nem csak azokra a fiatalkora kell gondolnunk akiknél már diagnosztizáltak valamilyen allergiát, hanem azokra is akiknél esetleg még nem derült ki az érzékenység, hiszen így könnyedén megelőzhető az esetleges tragédia. Megemlítette, hogy többek között ilyen lehet az ételallergia vagy darázs és rovarcsípés allergia is, mely esetekben a test azonnali válaszreakciója lehet a hirtelen vérnyomás csökkenése, légzési nehézségek és fulladás majd a keringés teljes összeomlása. Amennyiben időben érkezik a segítség mert elérhető közelségben van az EpiPen, úgy a mentők kiérkezéséig eltelt idő alatt nem történik meg a tragédia.

Kikértük a véleményét azzal kapcsolatosan is, hogy milyen lehetőségek léteznek, hogy  fentartható legyen ez a project és az itnézményekben minden időszakban elérhető legyen az EpiPen a fiatalok számára, hiszen jobb esetben ha nem kell felhasználni a gyógyszert a szavatossági idő lejárta után ismételten be kell szerezni azt. Mivel ezt nagyon fontosnak tartjuk így az ezzel kapcsolatos lehetőségeket és ötleteket a soron következő gyűlésünkön fogjuk számba venni. 

A doktor úrral megbeszéltük azt is, hogy a sikeres gyűjtés zárásaként egy zárórendezvény keretén belül szeretnénk átadni a békéscsabaiak és közösségünk felajánlását az intézmények vezetőinek amikor is bemutatásra kerül majd az eszköz helyes használata, amit egyébként úgy terveztek, hogy ápolói végzettség nélkül is beadható legyen.

Továbbra is várjuk a segítőszándékú lakosok, cég vezetők és civil szervezetek felajánlását amit bármikor megtehetnek egy egyszerű átutalással a Patrióta Békéscsaba Egyesület bankszámlájára a közleményben feltüntetve, hogy EpiPen Békéscsaba.

Minden kissebb-nagyobb támogatást nagyon köszönünk a békéscsabai fiatalok nevében.

Patrióta Békéscsaba Egyesület

Budapest Bank:  10102615-52700300-01005007

Közelemény: EpiPen Békéscsaba

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!