COVID és érintésmentes itallap Békéscsabán

Egyesületünk a D-Touch KFT ügyvezető-igazgatójával a fiatal, feltörekvő és céltudatos Debreczeni Dániellel közös gyakorlati együttműködésben, egyedülálló érintésmentes ét és itallapokkal szeretné felhívni a figyelmet a téli időszakban várható következő vírus hullám megelőzésének fontosságára. 

COVID és érintésmentes itallap Békéscsabán

Mint ahogyan az ismeretes a tavalyi évben a vírus legutóbbi hullámának időszakában azok a szolgáltatók melyeknél működésükből fakadóan rendszerint sok ember fordul meg bezárásra és korlátozásokra kényszerültek az emberek biztonsága és a vírus terjedésének lassítása érdekében. 

Több békéscsabai vendéglátóegység bezárni kényszerült hosszabb - rövidebb időre. Amikor a működés lehetséges volt az csak korlátozások betartása mellett valósulhatott meg, ilyenek voltak például, hogy csak a kerthelységek területén és teraszokon lehetett megvalósítani a kiszolgálást, maszk viselése volt kötelező a vendéglátóhelyek belső területén úgy, hogy megfelelő távolságot kellett tartani az asztalok és vendégek között. 

A békéscsabai vendéglátó egységek tulajdonosai a szabályok betartása mellett üzemeltethették, csökkentett üzemmódban egységeiket. Ebben az időszakban is megtette mindenki a lehető legtöbbet annak érdekében, hogy a vírus terjedését meggátolja, például kézfertőtlenítőszerek kihelyezésével az asztalokra vagy a belépési pontoknál. 

Ugyanakkor a vendéglátó egységekben, vannak olyan eszközök amiket akarva - akaratlanul is de mindenki megfog és ezáltal magas rizikófaktort képviselnek a fertőzés terjedésének szempontjából, ilyenek például az ét - és itallapok.


Az Egyesületünk elnöke Bodóczi István találkozott Debreczeni Dániellel és a COVID járvány vendéglátó egységekre gyakorolt nehézségeiről, és kihívásairól beszélgettek amiben többek között felmerült a hely fokozott fertőtlenítésének nehézsége is. Ezt a problémát megcélzó megoldásként született meg az érintésmentes ét és itallap ötlete Debreczeni Dániel és édesapja Debreczeni László fejéből.


Az Egyesületünk kifejezetten támogatja azokat az ötleteket melyek az itt élők érdekeit szolgálják, így úgy döntöttünk, hogy közös együttműködésben a megyében először az Egyesületünk székhelyén a CafeONE kávéházban vezetjük be ezt a szolgáltatást ezáltal jó példát próbálunk mutatni, hogy mindannyiunk egészségének megörzése mellett  könyebben essünk át az esetleges következő hullámon.

Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a megszokott fizikai ét és itallapok lekerülnek az asztalokról és helyükbe egy a hely logójával ellátott kis tábla kerül melyen egy QR kód szerepel. Ezt a kódot a telefonunk kamerájával leolvasva azonnal előugrik a hely kínálata, és máris úgy választhatnak a vendégek, hogy nem teszik ki magukat annak a veszélynek, hogy kezükbe vegyék a mindenki által megérintett itallapokat.

A bevezetési időszakban természetesen pár klasszikus étlap is megmarad azoknak a vendégeknek akik kifejezetten ragaszkodnak a régi megszokott módszerhez de nagyon bízunk abban, hogy a legtöbben meglátják ennek az innovációnak a fontosságát és lassan mindenki áttér az érintésmentes gyakorlatra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!