Ételfelajánlás karácsony alkalmából

Idén is úgy indult a karácsony mint minden évben. Köszönjük szépen a STONES és Magyar Király éttermek tulajdonosainak, illetve az Olsák Család támogatását és együttműködését!

Ételfelajánlás karácsony alkalmából
Karácsonykor, szenteste mindenhol összegyűlik a család apraja nagyja és rendszerint egy többfogásos menüt fogyasztanak el együtt. Halászlé, töltött káposzta, rántott- és sült húsok, bejgli, sütemények – csak néhány az ilyenkor megszokott, ünnepi ételek közül. Mindez számunkra természetes, azonban vannak olyan családok, ahol egyáltalán nem, vagy csak nehezen tudják megoldani, hogy valami más kerüljön az asztalra ilyenkor, mint a hétköznapokban.
Az elmúlt hónapokban drasztikusan emelkedtek az élelmiszerárak és az energiaárak, ezt mindannyian érezzük a saját bőrünkön. De azok vannak igazán nehéz helyzetben, akik eddig is nélkülöztek, azok a családok, akik számára a főtt, meleg étel a hétköznapokban is csak szűkösen megoldható. Nekik sajnos nem arról szól a karácsony, mint nekünk: számukra ez egy ugyan olyan nap, mint a többi.
Ezeknek a családoknak szerettünk volna kicsit szebb ünnepet varázsolni idén is. A békéscsabai Stones Étterem tulajdonosával, Gazsó Jánossal, illetve a Magyar Király Étterem tulajdonosival, Gazsó Jánossal és Gazsó Jánosnével együttműködve immár harmadik éve ajánlunk fel egy-egy négy személyes tálat a nehéz helyzetben lévő békéscsabai családoknak.
Számunkra évek óta úgy indul a karácsony, mint idén. Reggel a Stones Étteremben találkozunk az egyesületi tagokkal és az éttermek tulajdonosaival. Ilyenkor mindenki hoz még valami extra ajándékot is a tálak mellé, például csokoládét, mikuláscsomagokat, plüssfigurákat, játékokat, gyümölcskosarakat, melyet Olsák Tamás biztosít számunkra. Ezután kiosztotjuk egymás között azoknak a családoknak a címeit, ahová aznap elmegyünk. Ilyenkor kissebb csapatokba állunk össze és így, teljesítünk egy-egy címet.
A családokhoz, ahogyan eddig is, személyesen megyünk el, ahol már várták az adományokat. Idén kilenc, békéscsabai családnak tudtunk segíteni a tálakkal és az egyéb felajánlásokkal és ez hálásan köszönjük a velünk együtt működöknek aki nélkül nem valósíthattuk meg ezt az jótékonysági eseményt.
Az ételosztás alkalmával minden évben olyan élményekkel gazdagodunk, amit nehéz szavakkal leírni. Ezek a tapasztalatok megerősítenek bennünket arról, hogy jó, amit teszünk.
Ilyenkor érezzük igazán, hogy minden fáradtságot megér az az öröm és hála, amit a családok, a gyermekek arcán látunk mikor személyesen találkozunk velük.
A családok segítésén túl az is a célunk, hogy példát mutassunk és felhívjuk a figyelmet arra, hogy bárki tud segíteni a körülötte élő embereken, csak odafigyelésre és egy kis összefogásra van szükség. Hiszen ami számunkra talán természetes, az sokak számára óriási segítséget jelent.
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!