Kézzel vetettük el a zabot még az őszi időszakban annak reményében, hogy legkésőbb a nyár végén már tesztelhessük is ezt a több évre visszanyúló egyedülálló környezettudatos projektet mellyel a környezet védelme mellett a helyiek összefogásával városunk hírnevét kívánjuk öregbíteni.

Miután elvetettük a Szegedi Gabonakutató Intézet felajánlásával kifejezetten erre a célra kiválasztott zabfajtát, volt időnk a project többi részével foglalkozni.
Találkozásaink visszatérő témája volt, hogy hogyan tudnánk egy fiatalos és trendi mindenki által könnyen használható igazi békéscsabai terméket alkotni az ötletünkből.
"100% Békéscsaba, 100% természet..."
A közösségünk tagjai által megálmodott ötletek alapján terveztük meg a teljesen egyedi dobozt, ami után a grafikai megjelenés előkészítése következett. Büszkén mondhatjuk el azt is, hogy az eredeti terv szerint a project minden részelemének megvalósításán békéscsabai kezek dolgoztak hétről hétre.
Mire a munka ezt a részét befejeztünk a zab gyönyörűen és egészségesen fejlődött és a legutolsó bejárás alkalmával láthattuk azt is, hogy heteken belül elkezdődhetnek a minta gyűjtések.
Mindeközben folyamatos kapcsolatban állunk élelmiszerbiztonsági szakemberekkel kikkel közösen gondolkozva találjuk ki a természetes fertőtlenítési folyamatot, amin minden szál keresztül fog esni mielőtt gondosan becsomagoljuk.
A project utolsó lépéseként a laboratóriumi eredmények adják majd meg a "zöld lámpát" és bízunk benne, hogy már a nyár végén használhatjuk ezt az egyedi békéscsabai terméket hűsítő italaink fogyasztásához.