Hricsovinyi Károly elismerése a Sparring Day-en

A jubileumi, tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Sparring Day sportrendezvény alkalmából, az esemény keretei között a versenyzők, edzők és látogatók előtt egyesületünk a tegnapi nappal példás munkásságú személy erőfeszítéseit ismerhette el.

Hricsovinyi Károly edzőnek, évtizedes példamutató munkásságának elismeréseként egy emlékmedált és egy két főre szóló, két éjszakás wellness hétvégét volt alkalmunk felajánlani.

Hricsovinyi Károly elismerése a Sparring Day-en

Az esemény kapcsán Niedermayer Zsolt szervező vette fel velünk a kapcsolatot. Miután megismertük terveiket, a sok fiatal versenyzőt látva azonnal találtunk kapcsolódási pontot a szervezők által megvalósított rendezvény és egyesületünk célkitűzései között. A hazai tehetségeink mellett külföldi versenyzők számára is nívós megmérettetési lehetőségként jövő év márciusára tervezett Fight Night gála kerül megrendezésre. Ezen nemzetközi sportesemény színvonalas előrendezvénye volt a mai napon megrendezésre került Sparring Day, mely méltó keretet nyújtott az elismerés átnyújtásához.

Mint ahogy máskor, úgy ez alkalommal is a 8-9 éves korosztálytól egészen a felnőttekig láthattunk kötetlen küzdelmeket különböző szabályrendszerekben a rendelkezésre álló ringben valamint tatami szőnyegen a Sparring Day eseményen. Habár tét nélküli küzdelmek zajlottak, mégis kiváló lehetőséget jelentett ez a harcosoknak, hogy versenykörülmények között mérjék össze tudásukat és szerezzenek tapasztalatot. 

A versenyzők mellett az edzők is kemény munkát végeznek, hiszen vitathatatlan szerepük van abban, hogy a sportolók kiemelkedő eredményeket tudjanak elérni. Ráadásul, mint minden sportágban, itt is szükség van egy olyan személyre, aki amellett, hogy megszeretteti a fiatalokkal a sportot, mégis elég keményen motiválja őket az alázatos és sokszor embert próbáló munka elvégzésére az újabb és újabb eredmények eléréséhez. 

Egyesületünk tagsága egyetértett abban, hogy egy olyan edzőnek adjuk át az elismerést, aki évtizedeken keresztül hatalmas szorgalommal és a szakma iránti alázattal folytatta munkáját, és kezei közül számtalan tehetséges fiatal került már ki szép eredményeket elérve, ezzel tovább öregbítve szeretett városunk hírnevét. 

 

Így nem is eshetett volna másra a választásunk, mint Hricsovinyi Károly edzőre, akit a fiatalok leginkább Karcsi bácsinak neveznek. Karcsi bácsi hosszú évek óta többnyire fiatalokkal foglalkozik a Bajza utcai JALTE Energy Gym edzőteremben. Tanítványai közé kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeket elért békéscsabai fiatalok tartoznak, úgy, mint Benedek Zsolt, Mármarosi Patrik, Flack Márk, Géczei Róbert, Szabó László, Petrina Pál és még sok más kiválóság. Közülük többen a tiszteletreméltó közszférában helyezkedtek el, például a rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem területén.

Mivel Karcsi bácsi fiatalokkal való munkássága a küzdősportokon belül kiemelkedő és példaértékű, ezért Egyesületünk tagsága úgy döntött, hogy évtizedeken át végzett sokrétű, alázatos és értékteremtő munkájának elismeréseként érdemérmet ajánl fel számára, valamint egy két fő részére szóló két éjszakás wellness hétvégét a Hotel Kardosfa jóvoltából. 

 

Az elismeréssel további sikerekben és eredményekben gazdag munkát kívánunk neki!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!