A Kazinczy utcai játszótér életveszélyessé vált...

A Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai tisztítottak meg egy a gyermekek biztonságát veszélyeztető közösségi játszóteret a Kazinczy lakótelepen vasárnap...

A Kazinczy utcai játszótér életveszélyessé vált...

Az egyesület elnökének, Bodóczi Istvánnak  vasárnap reggel hívták fel a figyelmét a Kazinczy lakótelep központjában elhelyezkedő játszótéren tartózkodó szülők, miszerint felháborítónak tartják, hogy már több mint egy hete nem takarították el a fahulladékot a játszótérről egy önkormányzati gallyazást követően. Rövid szemrevételezés után az egyesület elnöke megállapította, hogy a játékszerekre lelógó és a játszótéren szanaszét heverő falombok és gallyak amellett, hogy egyáltalán nem illenek bele a városképbe, még veszélyesek is az ott játszó gyermekek számára. Ráadásképp az egyik szülő arról számolt be, hogy a szombati napon gyermeke futkározás közben megbotlott az egyik járdán heverő faágban és könnyebben megsérült.

Letört, levágott ágak borítják a játszóteret...

A Kazinczy lakótelepen élők, gyermekeikkel előszeretettel használják a közösségi teret, amely egyfajta találkozópontként szolgál a környéken élők számára. Szívesen gyűlnek össze leginkább a hétvégéken és a munkaidő utáni időszakban, hogy kiszabadulva a panel négy fala küzül egy szemernyi időt a friss levegőn és a természetben tölthessenek. Gyermekek zsivajától hangos ilyenkor a környék, ahogy éppen a csúszdán vagy a libikókán játszanak.

A Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai közül páran úgy döntöttek, hogy saját szabadidejüket és engergiájukat rászánva rendet tesznek és ismét biztosnágossá teszik a közkedvelt játszóteret.

A játszótéren az akció közben is sokan játszottak...

Az ott tartózkodók jó szemmel nézték ezt a megmozdulást és beszélgetésbe elegyedtek az egyesület tagjaival, mely során barátságok is szövődtek. Kiderült, hogy nagyon örülnek a kezdeményezésnek és azt is elmondták, hogy szükség lenne a játszótér  bizonyos elemeinek javítására, mert jó ideje nem foglalkozott a játszótérrel senki és igencsak meglátszik rajta az idő vasfoga.  

Pillanatkép az egyik nagyobb ág elfűrészelése közben...

A Patrióta Bekéscsaba Egyesület tagjai ígéretet tettek, hogy még visszatérnek a játszótérre és megpróbálják orvosolni az említett problémákat.

A legkissebbek is sokat segítettek...

Ezután a csapat összeszedte és feldarabolta a faágakat, majd egy nagy rakatba helyezte el a játszótértől távolabb eső biztonságos területre. Észrevették, hogy azok akik a gallyazást végezték sajnos nem voltak elég körültekintőek és olyan faágat is levágtak, mely egy kis madárcsaládnak adott otthont korábban.

Az egyik ágat a madárfészekkel együtt vágták le...

Ezáltal az egyesület tagjainak lehetősége nyílt a kíváncsian bámészkodó és segédkező gyeremekeknek egy rövid, rögtönzött természetismeret órát tartani, amelyben kitértek a természet védelmének fontosságára is.

A fiatalok érdeklődve nézik a madárfészket...

Végül sikerült az egyesület tagjainak teljesen biztonságossá varázsolni a játszóteret, ezzel nagy örömet okozva a játszani vágyó gyermekek számára.

A játszótéren biztonságosan játszó gyerekek...

Ezután a Patrióta Békéscsaba Egyesület a békéscsabai város vezetése elé tárta, a fatörmelékek és gallyak mielőbbi elszállításának szükségességét, hogy az többé ne csúfíthassa a városképet és főként ne veszélyeztesse gyermekeink biztonságát.

A biztonságos távolban lévő farakás...

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!