Készülnek a téli tüzelő felajánlások

Folytatjuk a munkát a „Téli Patrióta tüzelő” segítő kezdeményezésünkkel kapcsolatosan, melyhez legnagyobb örömünkre egyre több vállalkozó és segítő kapcsolódik. Ezúttal a Fair Trade Kft. tulajdonosától, Mészáros Pétertől kaptunk hatalmas segítséget.

Készülnek a téli tüzelő felajánlások

Tavaly a nyár végéhez közeledve egy csapatépítő rendezvényen merült fel először a "téli tüzelő" kezdeményezés ötlete, melynek megvalósításán rövidesen el is kezdtünk dolgozni. Karácsonykor, az általunk minden évben személyesen kiszállított ünnepi ebédfelajánlások átadása alkalmával csak megerősödött bennünk a tüzelő gyűjtésének megszervezésével kapcsolatos elhatározás. Végül ahogy mindig, ez az átfogó, a közösség tagjai által egymást segítő akció is a békéscsabai lakosok - talán minden korábbinál nagyobb - összefogásának eredményeként valósul meg.

Békéscsabán a város bizonyos részein, a „lakótömb-rengetegen” kívül - mint például Jamina vagy Fényes városrészeken - sokan használnak még vegyes tüzelésű fűtési rendszereket sok esetben azért, mert nincs lehetőség ennél korszerűbb technológiai megoldásokra való beruházásra. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet következtében bizonyos városszéli területeken ugyanakkor nagy anyagi nehézséget jelenthet a téli tüzelő beszerzése. Emellett a híradásokból is gyakran hallani lehet, hogy sajnos sok visszaélés történik e tekintetben. Leggyakrabban az idősebb korosztály válhat ilyen átverés áldozatává, ami szomorú módon számos esetben teljesen ellehetetlenítheti a helyzetüket a fűtésszezonra készülve.

A fentiek okán minden évben felmerülő probléma, hogy többen nem megengedett fűtőanyagokat tüzelnek el, melyek amellett, hogy károsítják a környezetet, még rosszabb hőértékkel is rendelkeznek.

Ennek a jelenségnek a visszaszorítására és azok megsegítésére, akiknek nehézséget jelent a tüzelő beszerzése, találtuk ki a "Téli Patrióta tüzelő"-re keresztelt jótékonysági akcióinkat, melyet többféleképpen - részben saját munkánk eredményeként, valamint további felajánlások bevonásával - kívánunk megvalósítani. 

A környezetünkben és környékünkön keletkező felesleges faanyagok összegyűjtésével kezdtük. Őszig még nagyon sok idő van, de már most hatalmas mennyiségű faanyag gyűlt össze, melynek tárolása hely hiányában kezdett problémássá válni. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy ha le tudnánk brikettezni az apróbb faanyagokat, akkor sokkal könnyebben tudnánk kezelni a folyamatosan érkező felajánlásokat.  Ebben kaptunk segítséget Mészáros Pétertől, a Fair Trade Kft. tulajdonosától, akinek ezúton is nagyon köszönjük, hogy a kezdeményezésünk mellé állt. Segítségének köszönhetően az első zsák brikettek már el is készültek, és bízunk abban, hogy a nyár végéig még nagyon sok felajánlás fog érkezni, így minél több családnak tudunk segíteni a téli hideg időszakban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!