KHESZ és a Patrióták együttműködése

Megválasztottuk a Patrióta Békéscsaba Horgász Szakág vezetőségét Kovács Krisztián igazgató és Tobai Nikolett igazgatóhelyettes személyében. Ők fogják ezentúl képviselni a horgászattal kapcsolatos tevékenységeinket.

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, szeretnénk egy, az ifjúságnak szóló edukatív, oktató jellegű ingyenes horgászeseményt szervezni Békéscsabán. Mindemellett szerettünk volna együttműködési kapcsolatokra is szert tenni olyan egyesületekkel, személyekkel és szövetségekkel akiknek nagyobb szerepük van ebben a tevékenységben Békés vármegyében. Nem is eshetett volna másra a választásunk, mint a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségére (KHESZ). Ezért időpontot kértünk Nemes Attila vezérigazgatóhoz, hogy beszámoljunk neki az elképzeléseinkről, illetve tanácsot, segítséget kérjünk tőle abban, hogyan tudnánk a tevékenységeinket mégjobban csinálni. Ennek eredmnényeképpen, egy nagyon jó hangulatú tanácskozás keretében sikerült együttműködést kötnünk a KHESZ vezetőségével. 

KHESZ és a Patrióták együttműködése

Már a beszélgetés elején éreztük, hogy sok a közös kapcsolódási pont. Elsőként bemutattuk neki az egyesületünket, az eddigi tevékenységeinket, továbbá a szakággal összefüggő törekvéseinket és kitűzött céljainkat is. Terveink között szerepelt a 2023-as évre szóló versenynaptár elkészítése, amit hamarosan közzéteszünk az online felületeinken. Az ezzel kapcsolatos kötelezettségeinkkel és tennivalóinkkal kapcsolatban is kértük a vezérigazgató segítségét.

A tanácskozáson a versenynaptár mellett ismertettük Nemes Attilával a fiataloknak szóló horgászversennyel kapcsolatos elképzeléseinket is. Az eseményt Békéscsaba belvárosában az Élővíz-csatornára tervezzük, amire bárki ingyenesen nevezhet. A célunk, hogy ez az oktató jellegű jótékonysági verseny ingyenes legyen, és felhívja a figyelmet Békéscsaba természeti kincseire. Az esemény minél magasabb szinten való megszervezéséhez további támogatókat is szeretnénk bevonni. Megkérdeztük Nemes Attila véleményét minderről, aki elmondta, hasonló eseményt ők is szerveztek már. Emellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Békéscsabán egy civil szervezet ilyen tevékenységet is végez. A KHESZ az együttműködésükről is biztosított minket azzal kapcsolatban, hogy ez egy hivatalos, szakmailag támogatott rendezvény legyen, illetve a versenyzők díjazásban is számíthatunk majd a segítségükre.

Tehát az együttműködés lehetősége adott. A következő lépés a verseny megszervezése, ennek részleteiről pedig hamarosan beszámolunk. 

A közelmúltban a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) szervezett egy szintén fiataloknak szóló tanulmányi- és élménykirándulást  Budapestre, a FEHOVA Kiállításra melyhet a KHESZ csatlakozott annak érdekében, hogy békéscsabai fiatalok is eljuthasanak az eseményre.

Az ingyenes buszos úton 38 általános iskolás gyermek vett részt a megye számos településéről.  A kiállításon a horgászattal, halakkal, ökológiával kapcsolatos tudást sajátíthattak el a gyerekek. Az egyesületünk abban tudott a segítségükre lenni, hogy a Patrióta Egyesület Horgász Szakág vezetősége egy kisebb általános iskolásokból álló csoportot felügyelt és vezetett végig az eseményen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!