Koraszülött gyerekekkel együtt ünnepeltek...

A Patrióta Békéscsaba Egyesület koraszülött gyerekekkel és családjaikkal együtt ünnepelték a koraszülöttek világnapját a CafeONE kávéházban.

Koraszülött gyerekekkel együtt ünnepeltek...

A békéscsabai Patrióták a Koraszülöttek világnapja alkalmából családi rendezvényt szerveztek Békéscsabán, az Andrássy úti CafeONE kávéházban.

Az esemény megszervezésénél fontosnak tartották azt, hogy ezen a különleges napon a koraszülött gyermekek és családjaik együtt ünnepelhesenek a tervezett időben született társaikkal és azok családjaival. Ennek egyszerű oka az volt, hogy bebizonyítsák, a sok odafigyelésnek, türelemnek és  szeretnetnek köszönhetően szinte semmilyen különbséget nem lehet felfedezni a gyermekek között.

A rendezvényt a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnöke nyitotta meg köszöntő beszédével, amelyben köszönetet nyílvánított azoknak akik eljöttek a rendezvényre, valamint azoknak is akik bármilyen formában segítették annak létrejöttét. Kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy a gyermekek már egész fiatalon megtanulják hogyan kell türelemmel és szeretettel viselkedni társaikkal. Továbbá azt, hogy azok a szülők is tisztába legyenek a koraszületéssel járó kihívásokkal, akik tervezett időben hozták világra gyermekeiket. Hozzátette, hogy példaértékűnek tartja és elismeréssel gondol mindazon családokra, akik sikeresen összetartva végigküzdötték ezt a nehéz időszakot.

Patrióta Békéscsaba Egyesület elnökének köszöntője...

Ahogyan arról az esemény fővédnöke, Dr. Abdulrahman Mohamed is beszámolt, az orvostudomány fejlődése és sok más egészségügyi fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy ma már a nagyon korai stádiumban megszületett gyermekek is egészségesen és gyorsan fejlődjenek. Kiemelte a térség koraszülött mentőautó beszerzésének megvalósultát, aminek köszönhetően, kifejezetten erre a célra felszerelt mentőautóval sokkal sikeresebben és gyorsabban tudnak reagálni a szülés korai, kritikus időszakában.

Dr. Abdulrahman Mohamed a rendezvény fővédnöke...

A rendezvény társszervezői, a Kora Mentorház Alapítvany elnöke és tagjai sokat tettek hozzá az esemény színesebbé tételéhez. Amellett, hogy interaktív játszósarkot alakítottak ki a kávéház területén, tanácsadással teremtettek lehetőséget az érdeklődőknek arra, hogy mégtöbb ismeretet szerezzenek a koraszületés és az azutáni időszak sajátosságairól, megpróbáltatásairól és veszélyeiről.

Az interaktív játszósarok mellett arcfestés is várta a gyerekeket...

A CafeONE kávéház kifejezetten a koraszülöttek világnapja alkalmából készíttetett lila színű mignon süteményeit pillanatok alatt elkapkodták az oda látogatók, és a rendezvény ideje alatt ezeket desszertként elfogyasztva, támogatásukat fejezték ki.

A Dr. Réthy Pál Tagkórház újszülött osztályának képviselőivel  való egyeztetés után, a mignonokból származó bevételből  a Patrióta Békéscsaba Egyesület ajándékcsomagokat vásárolt, amit nagy örömmel fogadott a békéscsabai újszülött osztály.

Az egyesület képviselete átadja az ajándékcsomagokat az újszülött osztályon...

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!