Kötelező a testhőmérséklet mérés az iskolákban!

A COVID-19 járvány elleni legfrissebb védelmi intézkedés alapján a kormányrendelet előírja, hogy október elsejétől valamennyi oktatási intézménybe csak testhőmérsékletmérést követően lehet belépni...

Kötelező a testhőmérséklet mérés az iskolákban!

A Patrióta Békéscsaba Egyesület annak érdekében, hogy az oktatási intézmények minél korábban ellenőrizhessék az intézménybe belépők testhőmérsékletét és ezáltal minél hamarabb biztonságosabb körülményeket biztosíthassanak a diákok és tanárok részére úgy döntöttek, hogy saját költéségükön vásárolt érintésmentes hőmérőket biztosítanak az oktatási intézményeknek. 

A megvásárolt érintésmentes hőmérő legfőbb erénye az, hogy miután 3-5 cm-re a homloktól lenyomjuk a "SCAN"gombot, 1 másodperc múlva már megbízható mérési eredményt mutat. Így könnyen szűrhető, hogy ki engedhető be az épületbe, továbbá a gyors mérés azért is nagyon fontos, mivel egy nagy létszámú oktatási intézményben bonyolult szervezési feladatokat igényel az, hogy az érkező diákok minél biztonságosabban, de ezzel egyidejűleg a reggeli „csúcsforgalomban” minél rövidebb idő alatt bejuthassanak az intézménybe még az első órát jelző becsengetés előtt. 

A békéscsabai patrióták felvették a kapcsolatot Laczkó Irén Igazgatónővel, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola Intézményvezetőjével, és Muresán Péter Intézményvezető-helyettesével, akik nagy szeretettel fogadták mind az egyesület megkeresését, mind az általunk tett felajánlást. A Patrióta Békéscsaba Egyesületet Dr. Becsei Attila és Bodóczi István képviselte.

Az egyesület tevékenységeinek és célkitűzéseinek rövid bemutatása után magáról az intézményről volt szó. A Patrióták arról kérdezték a vezetőket, hogy mekkora feladatot jelent számukra a pandémiával érkező új egészségügyi szabályok betartása és hogyan tudják átültetni azokat a gyakorlatba. Megtudták, hogy a szabályok betartása kulcsfontossággal bír és a vezetőség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fiatalok fegyelmezetten viseljék a maszkokat az intézmény területén, továbbá minden diák gyakori kézfertőtlenítést végezzen napközben.

Az október elsejétől életbelépő új szabályokra kihívásként tekintenek, azonban nem kétséges, hogy meg fogják tudni oldani a feladatot. Intézményvezető Asszonnyal folytatott beszélgetésünk alatt megállapítottuk, hogy már most kész tervvel rendelkezik az iskola a beléptetéssel kapcsolatban.  Az iskolába érkezőket korosztály szerint, több bejáraton keresztül fogják beengedni, ezzel elkerülve az esetleges nagyobb tömeg kialakulását és fennakadását. Tájékoztatása szerint ehhez nagy segítséget jelenthet az egyesület által felajánlott plusz érintésmentes hőmérő.  

A beszélgetés után egyből kipróbálásra került az eszköz, ami megállapította, hogy Muresán Péter Intézményvezető-helyettes Úr testhőmérséklete tökéletes.

A Patrióta Békéscsaba Egyesület eddig hat darab mérőeszközt rendelt meg, amelyeket - miután megérkeztek - további iskoláknak terveznek felajánlani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!