Megalakult a Patrióta Horgász Szakág

Nagy öröm számunkra, hogy ismét bővülhet közösségünk. Ezúttal a Patrióta Horgász Szakág megalapítása mellett határoztuk el magunkat, miután kapcsolatba kerültünk Kovács Krisztiánnal az általa szervezett LTP (Lencsési Lakótelep) horgászversenyek kapcsán. 

Megalakult a Patrióta Horgász Szakág

Már évekkel ezelőtt jól kirajzolódott a Krisztián által szorgalmasan és aktívan szervezett LTP horgászesemények népszerűsége. Folyamatos fejlődését pedig a térségben egyre nagyobb részvétellel megvalósuló, egész szezonban megrendezésre kerülő versenyek fémjelezték.

 

Ekkoriban kezdődött a közös kommunikáció, hiszen a horgász közösség és egyesületünk tagjai több közös jegyen is osztoznak. Mindkét csapat fiatalokból áll, akik szabadidejüket hasznosan igyekeznek eltölteni - azt akár egy hobbinak szentelve, akár segítő szándékú, értékteremtő projekteket megvalósítva. Emellett kivétel nélkül mindannyian szorosan kötődünk Békéscsabához, hiszen itt születtünk, és az általunk megszervezett eseményekkel is városunk jó hírnevét szeretnénk öregbíteni.

 

A horgászversenyeket szinte mondhatni, hogy Kovácsék családi szinten tekintik hobbinak, hiszen a szervezésben Krisztián nagy segítségére van kedvese, Tobai Nikolett és testvére, Kovács Nikolett is, akik az események lebonyolításában is oroszlánrészt vállalnak. Az évek során több száz tagból álló, horgászatot kedvelő közösséget építettek, akik közül sokan rendszeresen vesznek részt a havonta egy-két alkalommal megrendezésre kerülő versenyeken. 

 

A folyamatos egyeztetések után Krisztiánnékkal elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy közösségük fejlődése, tevékenységük következő szintre lépése, valamint a még gyakoribb és színvonalasabb események megrendezése érdekében összefogjunk. 

Így a jól megszokott, profiknak és haladóknak szóló versenyek fejlesztése mellett kiegészülhet a repertoár a békéscsabai fiatalokat célzó, ismeretszerző ifi horgászversenyekkel és -táborokkal is. Ezeket az eseményeket természetesen a békéscsabai értékekre való figyelemfelhívással elsősorban a városban található vizeken valósítanánk meg. 

 

A szakág vezetőjének Kovács Krisztiánt választottuk, akinek kedvese, Tobai Nikolett és testvére, Kovács Nikolett lesz segítségére az adminisztrációs teendők és szervezési feladatok ellátásában.

 

Patrióta Horgász Szakág leírás:

 

A Patrióta Békéscsaba Egyesület sport és horgász szakágának célja, hogy a Békéscsabán és annak vonzáskörzetében horgászható vizek - így folyók, holtágak és tavak – jó hírét közösségépítő horgászversenyek megszervezésével öregbítse a fiatal és idősebb korosztály horgászai számára egyaránt.

Rohanó napjainkban egyre nagyobb hangsúly terelődik a szabadban tölteni kívánt időre, mely ezáltal felértékelődik. Békéscsaba és térsége szerencsés helyzetben van ebből a szempontból, hiszen olyan természeti adottságokkal rendelkezik, melyek teljes mértékben kielégítik az effajta igényeket.

A számos kültéri szabadidős tevékenység közül a horgászat vált az egyik legnépszerűbbé városunkban. Egyre többen választják ezt a programlehetőséget szabadidős tevékenységként, így a szervezett horgászversenyek a közös élmények szerzése mellett közösségépítő hatással is bírnak.

A horgászati tevékenységnek szigorú szabályozása van, hiszen azt csak a megfelelő engedéllyel rendelkezők művelhetik. A jogosultság megszerzése országszerte életkortól függetlenül környezeti ismeretekhez és vizsgához kötött, ezért kifejezetten oktató jellegű ez a legfiatalabb korosztály számára is. Az érdeklődő fiatalok olyan, környezettel és vízi élőlényekkel kapcsolatos tudásra tesznek szert, amely aztán később hozzásegíti őket a felelős gondolkozáshoz. Ezáltal tudatosabbá válnak mind a természetben való időtöltés, mind a természet- és állatvédelem kapcsán.

A szakág szervezésében megvalósuló horgászattal kapcsolatos programok - így tanító jellegű bemutatók, versenyek és táborok - összefogják a környéken élő horgászokat: a 10-14 éves fiataloktól az idősebb korosztályig, az amatőr- és sporthorgászokat egyaránt ide értve.

A szakág kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a programokra kilátogatók számára a horgászati lehetőségek biztosításán túl a térségben található vizek és kirándulási lehetőségek sokszínűségét bemutassa,  népszerűsíve a térség turisztikai lehetőségeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!