Nadj Leventének adták át a felajánlást a Patrióták

Egyesületünk alelnökei a mai napon adták át a Jótékonysági Hőlégballon Lebegésen résztvevők által felajánlott támogatást egy helyi kiválóság sportpályafutásának megsegítésére, ösztönzésére. Ezúton köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett az eseményen!

Nadj Leventének adták át a felajánlást a Patrióták
Nadj Levente mindannyiunk számára követendő példa:
Levi 17 éves, az Evangélikus Gimnázium végzős tanulója, 10 éve kezdte az atletizálást, 5 éve rendszeresen jár az edzésekre és mindent belead ezidő alatt. A következőkben a Testnevelési Egyetem edzői szakát célozza meg Budapesten és a sportban is határozott célokkal, elképzelésekkel tör előre.
Levente már általános iskolás korában kitűnt a társai közül e tekintetben, látták rajta az ambíciót, a diákolimpián többpróbában indult és sikeresen szerepelt: kislabdahajítás, távolugrás, 60 méteres futás, 800 méteres futás számokban. Ezt a vonalat tinédzserként sem akarta feladni, minél jobb, további eredmények elérése volt a célja. 
A Békéscsabai Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnál van lehetőség már fiatalon komoly szinten elkezdeni a sportolást, élt is ezzel a lehetőséggel. Ahogy jöttek az eredmények, egyre komolyabban vette az edzést és felkészülést. A diákolimpia után a klubja színeiben versenyzett országos szintű megmérettetéseken. 
Levente főszáma a 400 méteres futás, melyben tavaly ő volt a megyei forduló legjobbja, továbbjutott az országos megmérettetésre Székesfehérvárra. 
Az idei évben februárban volt a Fedettpályás Ifjúsági Országos Bajnokság, ahol 400 méteren első helyezést ért el. Június közepén egy itthoni versenyen, Békéscsabán futotta meg az országos csúcsát ifiben és juniorban 300 méteren. Ezzel az időeredménnyel vezeti a korosztályos Világranglistát is, mellyel kijelenthető, hogy városunk egyik meghatározó sporttörténeti eredményével büszkélkedhet már ilyen fiatalon, nagy reménysége a következő éveknek.
Augusztus 2-án, egy budapesti bajnokságon 400 méteren győzedelmeskedett, olyan eredménnyel, ami az akkori világranglista hatodik helyezésének felel meg. Azóta augusztus 22-én olyan időt futott, ami világranglista harmadik helyezést ér.
Céljai között szerepelnek a 2021-es Európabajnokság Tallinban, a 2023-as Világbajnokság és 2024-es Olimpia is, melyhez ezúton kívánunk erőt, kitartást és sok sikert minden Patrióta nevében!
Véleményünk szerint Levente kiváló példát mutat korosztályának, melyhez a belső motivációt a sport szeretetén kívül a saját kiteljesedésének lehetősége, s saját határainak feszegetése adja. Egyesületünk tagja meg lettek invitálva egy edzésre, ahol kipróbálhatjuk mi is magunkat, ezt köszönettel elfogadtuk, és ránk is fér:)
Hajrá Levi!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!