Nadj Leventét támogatják a Békéscsabai Patrióták

A Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy az a békéscsabai fiatal sportoló reménység akinek jótékonysági hőlégballonozásból befolyó összeget szeretnék felajánlani nem más mint a fiatal tehetség Nadj Levente békéscsabai sprinter...

Nadj Leventét támogatják a Békéscsabai Patrióták

A 2020 szeptember 4-én (pénteken) és 5-én (szombaton) megrendezésre kerülő jótékonysági hőlégballonozásra, nem egészen kettő nap alatt elfogyott az összes jegy. Ez az Egyesület valamennyi tagját nagy örömmel töltötte el, hiszen újból tanúbizonyságot nyert az, hogy a békéscsabai lakosságra lehet számítani az ilyen jellegű karitatív kezdeményezésekben. A békéscsabai lokálpatrióták igyekeztek az előzetes elképzeléshez képest még több helyet biztosítani a magasba vágyóknak, ám ez is kevésnek bizonyult, hisz a plussz helyek betöltésével együtt is, több mint 30-an vannak várólistán. Ahogyan azt a patrióták előzetesen ígérték, a jegybevételből származó teljes bevételt, egy fiatal békéscsabai sportoló reménységnek ajánlják fel abban bízva, hogy ezzel is tovább öregbíti a város hírnevét. Így esett a választás a 17 éves Nadj Leventére.


Leventét nyugodt szívvel tarthatják reménységnek, de az idei eredményeiből kiindulva, talán a jövő nagy bajnokának is. Hiszen a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sprintere, sorra dönti meg a rekordokat az idei évben. 

Levente 10 éve atletizál, 5 éve komolyabb szinten. Azonban rá minden túlzás nélkül igaz lehet a már kissé elcsépelt "rögös út vezetett a sikerekhez" mondás. Pályafutása kezdetén távolugróként láthatta magát a dobogó legfelső fokán, azonban egy térdsérülés áthúzta számításait, ami sportágváltást is eredményezett. A választás a sprint számokra esett. 100, 200, 300 és 400 méteren képviseli Békéscsabát a versenyeken. 200 és 400 méteren, a Budapesten megrendezésre került ifjúsági Liga-döntőben nagy fölénnyel hozhatta el a legfényesebb medált. És ha ez még nem lenne elég, Erdős Péter és Adorján László edzők felkészítésével augusztus 22-én, 400 méteren futott 47,39-es ideje, a világranglista harmadik legjobb idejének számít. Emellett idén 300-on 33,82-őt futott, ami ifjúsági és junior Magyar rekord. 


A CafeONE kávéházban egy kötetlen beszélgetés keretén belül közölték a jóhírt Leventével a Patrióta Békéscsaba Egyesületet képviselve Dr. Becsei Attila valamint az Egyesület elnöke Bodóczi István. A beszélgetésen Levente elmondta, hogy a kapott összeg egy részét táplálékkiegészítőkre költené, valamint szeretne egy komolyabb cipőt is venni magának, ami talán elősegíthetné az idei évvégére kitűzött, 47 másodpercen belüli időt elérni. Kitért arra is, hogy a szerencsétlen sérülés mellett Baji Balázs mint példakép is mozgatórugó volt számára abban, hogy sprinterként próbáljon kiteljesedni. 



A Patrióta Békéscsaba Egyesület szeretné megköszönni minden egyes jelentkezőnek a segítő szándékot, és jó hírrel szolgálni azoknak, akiknek most sajnos nem lesz lehetőségük szeptember első hétvégéjén madártávlatból látni Békéscsabát. Ugyanis, a nagy sikerre való takintettel, jövő év áprilisában a Patrióta Békéscsaba Egyesület "hőlégballon sziesztát" rendez, ahol 4 napon keresztül 15 ballon lepi el Békéscsaba légterét, mellyel több mint 150 helyet biztosítanak a magasság szerelmeseinek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!