Sikerrel zárult a Jótékonysági Hőlégballon Fieszta

Szeptember első hetében sikerrel zárult a Patrióta Békéscsaba Egyesület által szervezett Jótékonysági Hőlégballon Fieszta.

Sikerrel zárult a Jótékonysági Hőlégballon Fieszta

Nyár elején a Covid vírussal kapcsolatos korlátozások miatt sajnos elmaradt a tervezett hőlégballonos rendezvény, azonban már akkor ígéretet tett az Egyesület azoknak az érdeklődőknek, akik már megváltották támogatói jegyeiket vagy még csak tervezték azt, hogy a korlátozások elmúltával a nyár végén megrendezésre kerülő rendezvényen a Patriótákkal tartanak a repülésben.

Az első napon az Egyesület székhelyén a CafeONE kávéházban ünnepélyes megnyitó keretén belül fogadták a negyven főből álló hőlégballonos csapatot, akik saját ballonjaikkal vállalták a repülések lebonyolítását. Az Egyesület tagjai mellett a város részéről Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a szakmai stábot.

A nyár elejére tervezett rendezvény korlátozását némiképp kárpótolta a nyár végi csodálatos időjárás, mely lehetővé tette, hogy a hőlégballonok az összes kijelölt időpontban a levegőbe tudjanak emelkedni a résztvevők és a nézelődők nagy örömére. 

A négy napos rendezvény ideje alatt közel 150 résztvevő tudta madártávlatból megcsodálni Békéscsabát és a környező településeket. Ugyanakkor nehéz dolga volt a rendezvényt lebonyolítóknak, hiszen minden repülés előtt a meteorológiai előrejelzések által vélt szélirányok figyelembevételével lehetett kalkulálni az aktuális felszállási helyek meghatározását annak érdekében, hogy a városon keresztül repüljenek a ballonok.

A rendezvény ideje alatt a békéscsabaiak hatalmas érdeklődésének köszönhetően túljelentkezés alakult ki, ezért a lehetőségekhez képest 2022-ben az Egyesület két alkalommal és kétszer ennyi hőlégballonnal szeretné megvalósítani ezt az örök életre szóló közösségépítő eseményt egy mini hőlégballon fesztivál keretein belül.

A befolyt összegből a Békéscsabai Diákönkormányzat rendezvényét, a Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményét, azaz a LIKE-ot támogatta egyesületünk. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!