A Stones és a Patrióták összefogása

A békéscsabai Stones étterem tulajdonosa, Gazsó János csapatával egy nemes célt tűztek ki, melyhez egyesületünk csatlakozott - idén karácsonykor új együttműködés köttetett.

A Stones és a Patrióták összefogása

Sajnos vannak olyan békéscsabai családok akiknek nehézséget okozhat Karácsony alkalmával az ünnepi ebéd elkészítése, annak megteremtése, s ezáltal mindez veszít a fényéből.

A Karácsony szülte új, közös együttműködés eredményeként a Békéscsabán méltán híres Stones étterem és fiatal lokálpatriótákból álló csapatunk közösen, személyesen szeretett volna meglepni olyan családokat akiknek ez segítséget jelenthet ebben az időszakban.

A családok kiválasztásában a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetőjének segítségét kérték. Ez egy olyan intézmény, ahova önkéntes alapon tudnak  jelentkezni olyan békéscsabaiak, akik úgy gondolják bizonyos esetekben segítségre és támogatásra van szükségük a várostól legyen az iskolakezdés, ruhatámogatás vagy éppen szakmai pártolás. 

Az ötlet alapgondolata Gazsó János étteremtulajdonos fejéből pattant ki, aki minden évben megragadja a lehetőséget, hogy segítsen. Mivel sokat hallott a Patrióta Békéscsaba Egyesület tevékenyégéről úgy gondolta talán ez lehet a legjobb idő elkezdeni közös együttműködést.

A szokásos közterületeken megrendezendő karácsonyi ételosztásoknál a nagyobb létszámú várakozó csoportok kialakulásának veszélye miatt mindenki egyetértett abban, hogy a legbiztonságosabb ha idén házhoz megy az ünnepi menü. Ezért összesen tíz békéscsabai gyermekes családnak kívánják biztosítani a karácsonyi ebédet, mely négyszemélyes tálakból áll, melyek kiegészülnek a fiatalok által hozzáadott szaloncukor csomagokkal, bejglikkel és gyümölcsökkel.

Tagtàrsunk Losonczi István felajánlásának köszönhetően lesznek olyan családok akik műszaki cikkeket és bútorokat is kapnak ajándékba. 

Miután az összes családdal felvették a kapcsolatot és egyeztettek velük, a békéscsabai étterem előtt találkoztak, hogy megbeszéljék a Karácsonyi "akció" kivitelezésének módját. A tervek szerint a Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai közül huszan két fős csoportokra oszlanak és személyesen viszik ki a családoknak a felajánlásokat abban bízva, hogy örömöt szerezhetnek nekik. Az egyik csapathoz csatlakozott Piatkó Zsolt konyhavezető mesterszakács is akinek áldozatos munkájával készültek el az ünnepi ebédek a családok számára.

Ezúton is nagyon Boldog Karácsonyt kíván mindenkinek a Stones étterem és a Patrióta Békéscsaba Egyesület csapata!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!