Szemléletformáló motivációs párbeszéd a BSZC Kemény Gábor Technikum diákjaival

A mai napon lehetőséget kaptunk, hogy a BSZC Kemény Gábor Technikumba a szakmai nyíltnapok keretén belül beszélgethessünk olyan fiatalokkal, akik aktívan részt vesznek a békéscsabai ifjúsági élet megtestesítésében,  a Diákönkormányzatban való munkával és egyéb ifjúsági programok szervezésével.

Szemléletformáló motivációs párbeszéd a BSZC Kemény Gábor Technikum diákjaival

Nagyon vártuk már a beszélgetést, hiszen most alkalmunk volt egy picit visszaugrani az időben és olyan fiatalokkal beszélgetni, pont amilyenek mi is voltunk bő tíz évvel ezelőtt. 

Sok érdekes kérdés fogalmazódott meg bennünk a találkozó előtt, vajon hogyan látják Ők a jelen Békéscsabáját, milyen céljaik és terveik vannak a jövőre nézve és mit gondolnak mitől lehetne a fialok számára még jobb szeretett városunk. 

 

Arra gondoltunk, hogy egy hosszas száraz előadás helyett sokkal közvetlenebb az ha közösségünk alapítói közül eljönnek páran és saját tapasztalatainkon keresztül párbeszéd formájában cserélünk gondolatokat. Ami még ezek előtt a fiatalok előtt áll, azt mi nem is olyan régen már megtapasztalhattuk, és ha tudunk nekik segíteni elkerülni azokat a nehézségeket vagy éppen hibákat amire nekünk nem hívták fel a figyelmünket, már megérte eljönni. 

A beszélgetés moderátori szerepét az Egyesületünk alelnöke Kiss László vállalta annak érdekében, hogy az előre elképzelt mederben tartsa a beszélgetést. Külön szerepet szántunk annak, hogy saját élettapasztalatainon keresztül emeljük ki egy kissebb megyeszékhely mint például Békéscsaba előnyeit egy nagyobb külföldi város vagy éppen Budpestel szemben.

Losonczi István aki egy békéscsabai több generáción át ívelő családi vállalkozás cégvezetője kiemelte, hogy szerinte mennyire fontos a munkához és sikerhez szorosan kapcsolódó  szorgalom és alázat valamint a családi és békéscsabai hagyományokat tovább vinni, hiszen a fiatalosabb gondolkozásmód hozzáadásával, kiemelkedő eredményeket lehet elérni. 

Kovács Zsuzsanna saját példáján keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy nem csak felsőfokú végzettséggel hanem úgy is lehet sikeres vállalkozást építeni Békéscsabán ha az ember olyan szakmát választ amit igazán szeret és  hajlandó kellő alázattal csinálni azt és magát szorgalmasan továbbfejleszteni.

Ugyanakkor Bodóczi István, az Egyesület elnöke világított rá talán a legfontosabb konklúziójára a beszélgetésnek, amit a Patrióták közössége sokszor próbál kiemelni, hogy hosszabb-rövidebb ideig tanulni, dolgozni, és élni olyan városokban és kultúrákban ahol bizonyos tekinteben fejlettebbek vagy élen járnak akkor hasznos igazán ha végső cél az, hogy a tudást és tapasztalatot megszerezve hazahozzuk és azzal váljunk sikeressé abban amit csinálunk. Hiszen bár a világ nagy de otthonunk csak egy van, az idő előrehaladtával ezt egyre jobban érzi, és fontosabbnak tartja az ember. 

Természetesen az Egyesületünk célkitűzésit és az általunk megvalósított múltbéli és megvalósítani kívánt jövőbeni programjainkat, eseményeinket is bemutattuk a fiataloknak. Kértük, hogy őszintén mondják el a véleményüket esteleg építő jellegű javaslataikat, mely után lehetőségük van csatlakozni közösségünkhöz vagy éppen azokhoz az általunk szervezett eseményekhez amelyek számukra fontosak. 

 

A beszélgetés végén egyetértés volt abban, hogy ha összefogással és együttműködéssel próbáljuk megvalósítani a céljainkat legyenek azok akár közös vagy egyéni célok sokkal nagyobb eredményt lehet elérni az élet számos területén. Ezért fontos az összefogás és egymás segítése hiszen mindannyiunkban vannak olyan erősségek pozitív tulajdonságok, amik hiányozhatnak a másikból. Összefogva erősítjük egymást, ezáltal közelebb kerülve a céljainkhoz.

Köszönjük szépen Malatyinszki Péternek a BSZC Kemény Gábor Technikum igazgatójának, a lehetőséget, hogy résztvehettünk egy ilyen őszinte és értékteremtő beszélgetésen a fiatalokkal. Amennyiben a jövőben is adódna lehetőségünk ezt a jógyakorlatot tovább vinni akár kiegészítő óra vagy külön iskolai esemény keretein belül, jószívvel vennénk részt rajta, hogy minél több békéscsabai fiatal gondolatait és nézőpontját ismerhessük meg hiszen  fontos számunkra a véleményük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!