Téli tüzelővel segíthettünk.

Összesen 130 mázsa fát tudtunk kiosztani olyan békéscsabai többgyermekes családok között, akiknek nélkülözhetetlen segítséget jelentett ez a megnövekedett energiaárakkal terhelt téli időszakban. Köszönjük szépen az együttműködést és az extra felajánlásokat Mészáros Péternek és családjának valamint Pekker Ferencnek és Pekker Mercédesnek!

Téli tüzelővel segíthettünk.
Aprojekt szervezése hosszú időt vett igénybe, de nagyon örülünk, hogy végül az ünnepek alkalmával minden kiválasztott családhoz el tudtuk juttatni a tüzelőanyagot.
A projekt szeptember óta szervezés alatt volt: akkor keltek lábra a hírek a magas energiaárakról. A legtöbb ember számára aggodalomra adott okot a magas gázárakról szóló hírek, azonban a nehéz sorsú, kis fizetésből élő emberek számára még nagyobb kihívás most a mindennapi élet, a fűtés megoldása. Sok békéscsabai család nem tudja kigazdálkodni ezeket a plusz kiadásokat, ezért elkezdtünk gondolkodni, mi hogyan tudnánk segíteni.
A projekt két részből állt: először is, körbejártuk az ismerőseinket a környéken és próbáltunk olyan faanyagokat gyűjteni, amit tudnak nélkülözni vagy amiket már nem fognak felhasználni. Egy támogatónk emellett felajánlott még nekünk 130 mázsa fát. Az összegyűjtött faanyagokat összetettük, leforgácsoltuk és brikettek formájában gyűjtöttük össze. Végül az összegyűlt tüzelőanyagot szerdán személyesen vittük ki az egyesület tagjaival tizenhárom, békéscsabai rászoruló családnak.
A családok kiválasztásában a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ volt a segítségünkre, ők hét családot ajánlottak nekünk. Az egyesülettel már évek óta kapcsolatban vagyunk, így többek között már étel-, ruha-, illetve egészségügyi csomag felajánlás alkalmával is volt szerencsénk együttműködni.
A felajánlás másik részét az egyesületünkkel közvetlen kapcsolatban lévő családok kapták. Megosztottuk a közösségi oldalunkon a kezdeményezést, amiben arra kértük a követőinket, hogy segítsenek olyan családokat találni, ahol többnyire sok gyermek van, vagy ahol nem, vagy csak nehezen megoldott a fűtés biztosítás a téli hónapokban. Továbbá olyan idős embereket is kerestünk, akik egyedül élnek, vagy esetleg a gyermekeik külföldre költöztek és így nincs segítségük a tüzelőanyag beszerzésében. Mellettük pedig egy harmadik csoportot is megcéloztunk. A híradásokból hallani lehettet, hogy rengeteg idős, illetve kiszolgáltatott helyzetben élő embert vertek át úgy, hogy fát ígértek nekik. Ők kifizették a tüzelőanyagot, odaadták a nyáron összekuporgatott pénzüket, amiért cserébe vizes, fűtésre alkalmatlan fát kaptak már ha kaptak egyáltalán. Nekik is mindenképpen szerettünk volna segíteni.
A munkánkat két vállalkozó segítette, akik nélkül a kezdeményezés nem jöhetett volna létre. Mészáros Péter, a Fair Trade Kft. tulajdonosa a briketteket állta, Pekker Ferenc és Pekker Mercédesz, a Pekker Agro Kft. tulajdonosai pedig 130 mázsa fát ajánlottak fel nekünk. Egy  mezőgazdász vállalkozó pedig azzal járult hozzá a sikerhez, hogy önköltséges áron, traktorral hozta el nekünk a fát Körösladányból és segített, hogy szmélyesen vihessük ki a családokhoz.
A több hónapos szervezésnek pedig meglett az eredménye, ugyanis szerdán kioszthattuk az adományokat. Aznap hajnalban keltünk és elmentünk Körösladányba, ahol az egyesületünk tagjaival és a felajánlóinkkal felpakoltuk a fát, majd elindultunk Békéscsabára a családokhoz. Nagy örömmel tölt el minket, hogy békéscsabai civil szervezetként, kizárólag az együttműködésekre és önerőre támaszkodva végül sikerült megvalósítanunk a projektet és tizenhárom családnak tudtunk segíteni téli tüzelő formájában.
A visszajelzések alapján nagy igény van a segítségre, ezért ha lehetőségünk volna szeretnénk hosszú távon is folytatni a fűtőanyag felajánlást és a lehető legtöbb családnak segíteni. Ehhez szükségünk van olyan vállalkozásokra, vállalkozókra, akik úgy gondolják, hogy ők is hozzá tudnak járulni a kezdeményezés sikeréhez.
Úgy gondoljuk, ezekben a nehéz időkben a legfontosabb összefogni, összekapaszkodni, példát mutatni és felhívni a figyelmet arra, hogy akinek van rá lehetősége segítsen azokon, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!