Újjászületett buszmegálló a Kenderföldeken

A helyiek és az egyesületünk tagjainak összefogásával megújítottunk egy, a Kenderföldeken található, nagyon rossz állapotú buszmegállót.

Újjászületett buszmegálló a Kenderföldeken

Ennek apropója az volt, hogy a Békéscsaba Napjainkban facebook csoportban több békéscsabainak szemet szúrt, hogy a belterületen lévő első buszmegálló nagyon rossz állapotban van. Benőtte a gaz és a növényzet, nincs kihelyezve szemetes, ezért össze-vissza van dobálva a szemét, nem megoldott a csapadékvízelvezetés illetve az egyetlen pad is használhatatlan, korhadt, már-már életveszélyes állapotban van.

A helyben lakók a poszt alatt a hozzászólásaikkal sajnos csak megerősítették ezt, elpanaszolva, hogy többszöri kérésükre sem javítottak a helyzeten, mindig "valahogy kimaradt". Az Egyesületünk tagjaival elmentünk, hogy kikérjük a buszmegálló szomszédságában élők véleményét. Nekünk is elmondták, hogy már többször megfogalmazták kéréseiket, azonban nem történt változás. Ez azért probléma, mert a város külső területein élő lakók - ahogy a város frekventáltabb helyein élők is - naponta igénybe veszik a buszmegállókat, hiszen munkába, iskolába járnak. Amikor meghallották, hogy szeretnénk segíteni, nagyon örültek neki és többen is felajánlották segítségüket, támogatásukat. 

         

                       (előtte)                                                                             (utána)

Vasárnap délelőtt először a békéscsabai piacra mentünk, ahol virágokat vettünk a buszmegállóba, hogy ne csak a pad, hanem a környezete is rendben legyen. Ezután az egyesületünk tagjaival és a lakókkal közösen tettük rendbe az említett területet. Elvégeztük a földmunkát, a buszmegálló várakozó területének burkolatát gazmentesítettük, virágokat ültettünk és egy kis vízelvezetést is ki tudtunk alakítani. 

A kedves szomszéd hölgy, Kovács Istvánné áramvételezési lehetőséget ajánlott fel. Emellett megkértük arra, hogy a nagy melegben néha meglocsolja az általunk ültetett virágokat, tekintettel arra, hogy a buszmegálló a kertszomszédságában lakik. A pad felújításában a szintén ott lakó Egeresi Istvántól kaptunk segítséget, aki eszközökkel és gyakorlati tapasztalatával járult hozzá a jócselekedet megvalósításához. Ezúton is köszönjük neki a segítséget, hiszen nélküle ez nem valósulhatott volna meg. A faanyagot helyi vállalkozók felajánlásának, az @ERDÉRT Békéscsabai Facentrumnak és a Csaba-Fa fatelep-nek köszönhetjük, hisz a cégek vezetője, Sztán Csaba és Hegedűs Csaba biztosítottak nekünk ingyen az anyagot a munkához, amit ez úton is köszönünk nekik! Egyesületünk további eszközökkel, festékkel is hozzájárult a felújításhoz.

A képeken látható, hogy mi történt azon a szép, napsütéses vasárnap délelőtt a Kenderföldeken az ott élők és egyesületünk összefogásának eredményeként.

A lakóknak akkor megígértük, hogy tolmácsoljuk a kéréseiket a városvezetés felé. Ezért még aznap levelet küldünk Szarvas Péter Polgármester Úrnak kérve őket, hogy helyezzenek ki egy szemetest a buszmegállóba, valamint javítsák ki a buszmegálló burkolatát, mivel ezt mi már sajnos nem tudtuk megvalósítani. Kéréseinket tolmácsoltuk Szarvas Péter Polgármester Úr felé is. Reméljük, figyelembe veszik az ott élők kéréseit.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, eseményeinkről?
Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!