Jótékonysági adventi koszorú készítése…

A Patrióta Békéscsaba Egyesület jótékonysági adveti koszorú készítést hírdetett amihez bárki csatlakozhatott.

A jótékonysági adventi koszorú készítés ötlete már korábban megszületett az egyesület tagjainak fejében és a karácsony közeledtével el is jött az ideje, hogy megvalósítsák azt. Ehhez társult egy szintén az egyesület által szervezett két hetes “ajándékozz mikulás csomagot” jótékonysági akcióterv, mely során a hihetetlen mennyiségben beérkezett ajándékok, mikulás csomagok a rászoruló gyerekekhez jutottak el, mind a békéscsabai gyermekosztály, mind pedig  a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete közreműködésével. 

A koszorúkészítés alap célja az volt, hogy az egyesület minél több embert meg tudjon mozgatni, annak érdekében, hogy egy közös jótékony program keretein belül adventi koszorúkat készítsenek, majd licitre bocsátsák azokat. Továbbá az így befolyt összegből a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekosztályát ajándékozzák meg. Az eseménynek az Andrássy úti CafeONE kávéház adott otthont és a programhoz előzetes jelentkezés alapján bárki csatlakozhatott.

Az egyesület saját költségén megvásárolta az alapanyagokat és díszeket, az önkéntes jótevők pedig a jó hangulatot és kézügyességüket hozták magukkal a programra. A koszorúkészítők között voltak akik anya-lánya program keretén belül jöttek, voltak akik kifejezetten az adományozás lehetősége miatt érkeztek és természetesen az egyesület tagjai is készítettek egy-egy koszorút családjaik segítségével, illetve a kávéház alkalmazottai is segédkeztek a közös, áldott cél elérésének érdekében.

Miután minden csapat végzett a koszorúkkal, fényképek készültek és megkezdődött a licitálás. Az érdeklődés nagy volt, a licitek kommentek formájában percről percre érkeztek, majd pár nappal később kialakult a nyertesek listája, akik egytől egyig koszorújukat át is vették a kávéházban.

Ezután a Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai felvették a kapcsolatot Dr. Baji Sándor Fúorvos Úrral, hogy egyeztessenek mivel is tudják segíteni a békéscsbai gyermekosztályt. A Főorvos Úr arról számolt be, hogy játékokkal jól fel van szerelve az osztály, de sajnos etetőszék és szoptatós párnák híjján vannak, ugyanis az osztályon található székek és párnák már nincsenek jó állapotban.