Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál

Ti már foglaltatok asztalt a 25. Csabai Kolbászfesztivál kolbászgyúrására? Mi már bebiztosítottuk a helyünket a Patriótákkal! Csatlakozzatok Ti is!
Ha még nincs asztalotok, akkor az alábbi linken foglalhattok: https://www.csabaikolbaszfesztival.hu/asztalfoglalas

Békéscsabai tradíciókhoz méltóan immáron negyed évszázada hagyomány, hogy minden év októberében megrendezésre kerül az egész országban nagy népszerűségnek örvendő Csabai Kolbászfesztivál.

Ez a négy napos “ünnep” nem csak a békéscsabaiaknak, hanem az ország megannyi szegletéből térségünkbe látogató, gasztronómiát kedvelő közönség számára nyújt számos színvonalas koncertet, illetve remek programokat.  Ezek adják meg a rendezvény fesztiváljellegét, mely teljes mértékben hungaricumként számon tartott csabai kolbász köré épül. Az eseményre látogatók közül a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást. 

A legbátrabbak kipróbálhatják magukat az esemény védjegyének számító kolbászgyúró versenyen. Ez a programelem olyannyira népszerűvé vált a fesztivál megrendezésének 25 éve alatt, hogy a jelentkező csapatok között több száz asztalon történik egyszerre a kolbászkészítés. Jó lehetőség ez a részvevőknek a kikapcsolódásra és természetesen a közösségépítésre is. Ezzel egy időben a hagyományokat őrizve az értékteremtésre is nagy hangsúlyt fektet a fesztivál, hiszen ezen a napon sok esetben több generáció foglal helyet az asztalok körül, így továbbadva a tapasztalatokat és recepteket az utókor számára. Versengő kedvűeknek külön jó hír, hogy a rendezők természetesen a legjobbakat minden alkalommal rangsorolják és különdíj is elnyerhető.

 

Mi, a Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai büszkék vagyunk arra, hogy városunknak egy ilyen kiemelkedő gasztronómiai fesztiválja van, melynek visszhangját az egész országban hallani. Bátorítunk tehát minden barátot és ismerőst – legyen akár békéscsabai vagy városunkból elvándorolt – hogy látogasson haza, és csatlakozzon ehhez a nagyszerű rendezvényhez, hogy együtt vigyük tovább városunk jubiláló fesztiváljának jó hírét.

 

Októberben találkozunk!