Közösségi gyűjtés az allergiás gyermekekért

Az idei első közösségi gyűjtésünk eseményét szervezzük, melynek központjában a békéscsabai allergiás gyermekek állnak. 

Jó példát követve a gyulai sikerprojectként megvalósuló gyűjtést szervezünk Békéscsabán annak érdekében, hogy minden békéscsabai közoktatási intézmény egészségügyi dobozába bekerülhessen az életmentő EpiPen. 

Ez egy olyan adrenalin tartalmú gyógyszer, mely hiánya a statisztikák szerint sajnálatos módon minden évben súlyosan allergiás emberek halálához vezet. Annak érdekében, hogy ezt a számot csökkenteni lehessen szükség van minden óvodába és iskolába ebből a gyógyszerből. Sok esetben a gyerekeknél már korábban diagnosztizált allergia okot adhat a magasabb fokú óvatosságra, de előfordulhat annak a lehetősége is, hogy gyermekünknél még nem ismert allergiás reakció alakul ki akár étel akár darázs vagy rovarcsípés is előidézheti ezt. 

A számítások szerint 800.000 Ft-ra volna szükség ahhoz, hogy minden közoktatási intézménybe kerüljön EpiPen. Ezért egy közösségi gyűjtés keretein belül szeretnénk kérni minden békéscsabai lakost, vállalkozót és civilszervezetet, hogy álljon a kezdeményezés mellé és ha módjában áll akár egy csekély összeggel is de segítsen, hogy minél hamarabb elérjük a célt.

A legegyszerűbb módja a támogatásnak, ha az egyesületi bankszámlaszámunkra utalás érkezik úgy, hogy a közleményben feltüntetik, hogy “EpiPen Békéscsaba”. 

Patrióta Békéscsaba Egyesület

Budapest Bank: 10102615-52700300-01005007

Közlemény: EpiPen Békéscsaba

 

Előre is köszönünk minden támoogatást a gyermekek nevében is!