Losonczi István

Magamról:

Gyulán születtem 1986-ban, de gyermekkoromat Békéscsabán töltöttem, ahol szerető és támogató közegben nőttünk fel a nővéremmel. Édesanyám békéscsabai, édesapám tiszalöki származású.

A 10-es Számú Általános Iskolába jártam, majd a Gépészeti és Számítástechnikai Középiskolába iratkoztam be. A 10. osztály végére eldöntöttem, hogy egy évet külföldön szeretnék tanulni. Mivel németet tanultam addig, így Németországra esett a választás. München mellett, egy kis városban éltem és jártam gimnáziumba egy évet. Miután befejeztem a középiskolát a Budapesti Gazdasági Egyetemre vettek fel, amit közgazdászként végeztem el. Karrieremet az MVM Zrt.-nél kezdtem meg, ahol elemzési szakértői pozíciót értem el.

 

Feleségemmel való megismerkedésünk után közösen döntöttük el, hogy ha nyugodt, családias légkörű városban szeretnénk élni, ahol öröm gyereket nevelni, akkor hátra kell hagyjuk Budapestet. 2016-ban Békéscsabára esett a választásunk, aminek több oka is volt. Egyrészt a családi vállalkozásunk régóta sikeresen működik, és a szüleim régi álma volt az, hogy a következő generáció átvegye tőlük a stafétát a nyugdíjas éveik közeledtével. Másrészt pedig Békéscsaba mindig is az otthonom volt, szerettem itt felnőni, tanulni és barátokat szerezni. Feleségemmel 2017-ben házasodunk össze és még abban az évben megszületett a kislányunk Mira, aki az egész család szeme-fénye.

Visszatekintve öt év távlatából, boldog vagyok, hogy megléptük ezt a nagy döntést, és Békéscsabán telepedtünk le.

 

Hogy miért vagyok Patrióta?!

Sokat voltam távol Békéscsabától életem során, de a szívem mindig visszahúzott ide. Láttam máshol, másutt hogyan csinálják, magamba szívtam a lehető legtöbb tudást, és ezt vissza szeretném adni annak a városnak, amelyik felnevelt, szeretett és újra az otthonom lett.

A Patriótákat 2020 októberében ismertem meg, és már az első alkalommal eldöntöttem, hogy részese akarok lenni a hasonló értékrendet képviselő csapatnak. Láttam a magam helyét ebben a közösségben, így csatlakoztam hozzájuk. Lenyűgözött, hogy egy marék fiatal, ilyen gyorsan, akarattal és eltökéltséggel a városuk felé, akadályokat félretolva mekkora eredményeket ér el, közösséget építenek, adnak, és segítenek.

Nekem ezt jelenti Patriótának lenni.