Ottlakán Tibor

Hogy miért vagyok Patrióta?

Patriótának lenni számomra nem más, mint erősen kötődni ahhoz a helyhez, amit otthonodnak nevezel, ahol új értékeket teremthetsz és őrizheted a meglévőket.

Csatlakozásom célja nem más, mint az ország különböző régióiból megszerzett tudásomnak a kamatoztatása annak érdekében, hogy valamit visszaadjak a városnak – amit az otthonomnak nevezek – mindabból a jóból amit tőle kaptam. Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesületben olyan szakemberekkel hozott össze a sors, akik a saját területeik kiválóságai, közülük pedig sokan immár a barátaim is.

Hiszem, hogy a jó cél és az abba vetett hitünk és munkánk egy olyasvalamit ad a városnak, melyet értéknek nevezhetünk!

 

Néhány sor magamról:

14 éves koromban kerültem először Békéscsabára amikor megkezdtem középiskolai tanulmányaimat. Fiatalságom egyik meghatározó időszaka volt ez számomra, egy új korszak kezdete. Sok sok új barátra tettem szert az itt töltött évek alatt, a város befogadott, mintha mindig is itt éltem volna. Itt tanultam, itt nőttem fel, értem el sikereket, elestem, felálltam, tapasztaltam és végül letelepedtem.

Bár olykor a munka sajnos elszólít a városból, számomra mindig Békéscsaba marad az otthon, ahova hazatérhetek.

 

Szakma:

2005-ben tapasztaltam meg először testközelből a vendéglátó szakma szépségeit, mint pultos/felszolgáló.

2007-ben végeztem az akkori „Keriben”, ahol a vendéglátás volt a választott szakirány.

Ezután elkerültem Gyöngyösre, a Károly Róbert Főiskolára (ma Eszterházy Károly Egyetem), ahol turizmus-vendéglátás szakon, szállodamenedzsment szakirányon közgazdász diplomát szereztem.

A tanulmányaim alatt szabadidőmben munkát vállaltam különböző vendéglátó egységekben és szállodákban.

Szakmai tudásomat leginkább a tapasztalat útján szereztem különböző pozíciókban, kezdve a londiner pozíciótól, a recepcióson, a rendezvényszervezőn, az F&B manageren és üzemeltetési vezetőn át egészen a szállodavezetői pozícióig.

 

Főbb állomások:

Wellness Hotel Gyula – Gyula

Arcanum Hotel – Békéscsaba

Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont – Gyopárosfürdő

Hotel Kardosfa – Zselickisfalud


Az elmúlt években a szakmai fejlődés mellett a lelki és szellemi fejlődés is kiemelt fontosságúvá vált számomra. Volt szerencsém több spirituális tanfolyamon és elvonuláson részt venni, ahol elsajátíthattam a Pránanadi, valamint a Reiki energetikai ágazatok ismereteit, illetve párhuzamosan a Buddhizmus alapjait is.

„ A helyesen felismert, jól kihasznált nehézségek és akadályok, váratlan erőforrásoknak bizonyulhatnak”