Patrióta vízitúra az élővíz csatornán a turizmusért

A Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai Békéscsabán egyedülálló vízitúrát szerveznek a zöldfolyósó békéscsabai szakaszán azért, hogy Békéscsaba turisztizmusának fontosságára hívják fel a figyelmet…

Ezért, szeretnék többek között létrehozni Békéscsaba első számú vizitúra útvonalát is amely a várost kettészelő élővízcsatorna belvárosi szakaszán valósulhatna meg. Október harmadikán, 12 órás indulással nagy szeretettel várnak mindenkit, akinek lenne kedve a hétköznapokból egy kicsit kiszakadva a természetben tölteni az idejét úgy, hogy közben nem hagyja el a belvárost.

 

Amelett, hogy olyan aspektusból láthatja Békéscsabát a résztvevő amilyenből még nem, a város történelmileg meghatározó érdekességeiről is kaphat információkat egy szintén helyi turistavezetőtől aki a vízen haladva tart majd a csapattal.

Az eseményen különböző vizijárművekkel lehet résztvenni. Az Egyesület biztosít kajakot, kenut, csónakokat és a mostanság nagyon felkapottá vált SUP-ot. De természetesen, aki rendelkezik ezen eszközök valamelyikével, Őt is nagy szeretettel várják, hogy a saját vizijárműjével vegyen részt a túrán. 


A vízreszállás október harmadikán délben, a Lencsési úton található Kikötő Sörözővel szembeni stégen fog történni. Az érkezés pedig a Csabagyöngye Stégnél lesz, ahol egy közös kép is fog készülni a résztvevőkről.

A vizijármű konvoj legelején lesz egy csónak, amiben Ugrai Gábor szakmai túravezető foglal helyet, és ejt szót az aktuálisan érintett békéscsabai látnivalókról és érdekességekről. Így a Szoborsétányról, Árpádfürdőről vagy a Munkácsy-negyedről.

A rendezvény végén a közös fotó elkészítése után a Turisztikai Főpályaudvar peronján közösségépítő összetartáson valamint a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott Patrióta Családi Kézűves Vásár programjain való  részvétel lehetséges.

A rendezvényre mindnekit szeretettel várnak a békéscsabai Patrióták. A részvétel előregisztrációhoz kötött amit a Patrióta Békéscsaba Egyesület Facebook oldalán üzenetben tehetnek meg az érdeklődők.